Team Mufasa Alpe DuZes: Het trainen gaat nu echt beginnen

Team Mufasa Alpe DuZes: Het trainen gaat nu echt beginnen

De marathon uitlopen? Dat doe je met deze 6 voorbereidingen! Aan het lezen Team Mufasa Alpe DuZes: Het trainen gaat nu echt beginnen 3 minuten

Het trainen gaat nu echt beginnen. De afgelopen maand stond in het teken van weer vertrouwd raken aan het fietsen en mijn eigen lichaam. De pijntjes en stramme spieren die ik na de eerste fietsritten voelde, hakten er nogal in. In het zelfvertrouwen dan. De angst om een terugval te krijgen en opnieuw lang aan de kant met een nekhernia was groot. Maar na een goed gesprek met de neuroloog en meer kilometers op de fiets (de teller staat nu op een schamele 800 kilometer...) heb ik er weer plezier in om echt druk op de pedalen te zetten. Het echte trainen kan nu dus beginnen.

Ik maak gebruik van een trainingsapp. Dit maakt het trainen effectiever en leuker. Domweg kilometers maken is niet meer van deze tijd. In de app heb ik ingevuld wat mijn huidige niveau is (FTP) en mijn einddoel (op 1 juni zes keer de Alpe d'Huez omhoog). Vervolgens vul ik wekelijks in op welke dagen ik hoeveel uur kan trainen. Vervolgens maakt de app een afwisselend trainingsschema. Omdat 's avonds trainen er nog niet in zit, doe ik zoveel mogelijk overdag tussen werkafspraken door. Wist je dat je ook in één uurtje je een goede training kunt doen waarvan je er compleet af ligt?

Natuurlijk is samen fietsen leuk en een goede manier om je aan elkaar te meten. Met het team Mufasa hebben we daarom een aantal toertochten uitgekozen om lekker gas te geven. De eerste is de Joop Zoetemelkclassic op 18 maart en op 1 april rijden we de Veluwe Heuvelentocht. Dit zijn relatief kleine toertochten waarbij we geen last hebben van langzamere deelnemers. En op 30 april gaan we op de racefiets naar Papendal voor de presentatie van onze Alpe d'HuZes-shirts. Waarop uiteraard Athletes Sports World een mooie plek heeft gekregen. Ik ben benieuwd naar het resultaat en hou jullie op de hoogte.

Over Joost Meppelink:
Joost is onderdeel van Team Mufasa, een vriendenteam die op 1 juni 2023 gaat proberen om zes keer de Alpe D'Huez op te klimmen en hierbij geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. In het dagelijks leven is Joost werkzaam bij de Gemeente Den Haag en is vader van twee dochters. 

AthleteSportsWorld ondersteunt Joost en zijn teamgenoten van Team Mufasa in hun strijd tegen kanker met oa adviezen, tips en tricks om straks zo goed mogelijk de Alpe D'Huez zes keer op te klimmen. 

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.