An insight into the Maurten Bicarb System

An insight into the Maurten Bicarb System

Abus Gamechanger vs Abus Airbreaker Aan het lezen An insight into the Maurten Bicarb System 3 minuten

An insight into the Maurten Bicarb System

Het Maurten Bicarb System is een geavanceerde sportvoeding die atleten helpt om de grenzen van inspanning en kracht te verleggen tijdens intensieve training. Het systeem bevat een mengkom, de hydrogelcomponent, de bicarbonaatcomponent en toegang tot het Bicarb Digital System.

AthleteSportsWorld is exclusief triathlonpartner voor de verkoop van het Maurten Bi-Carb systeem in Nederland. De producten kunnen alleen in de winkel gekocht of afgehaald worden. De Maurten Bi-Carb wordt niet verzonden omdat wij er voor willen zorgen dat elke atleet het juiste advies krijgt. 

Het Maurten Bicarb System doet voor bicarbonaat wat Maurten Gel 100 en Drink Mixes deden voor koolhydraten — het gebruik van Hydrogel Technologie om het bicarbonaat te encapsuleren en hoge doses draaglijk te maken voor atleten.

Melkzuur is niet de vijand — het is een brandstofbron die wordt gegenereerd tijdens intense anaerobe inspanning. Het is de toename van zuurheid tijdens deze inspanningen die de spieren overweldigt en leidt tot uitputting. Grote doses natriumbicarbonaat neutraliseren de negatieve effecten van de toenemende zuurheid, maar er is altijd een addertje onder het gras geweest — maagproblemen die de prestatieverbeteringen tenietdoen.

Het Bicarb System kraakt de code om de soepelste en meest effectieve bicarbervaring ooit te leveren.

Het Maurten Bicarb System heeft verschillende portiegroottes — 12, 15, 19, 22 en 25. Het is geen one-size-fits-all. De juiste portie wordt bepaald door het gewicht van de atleet en de bicarbonaatervaring. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder, hoe groter de portie. Maar zonder ervaring betekent meer niet noodzakelijkerwijs beter — je moet je darmen trainen.

Component A — Kom
De Maurten Bicarb System kom is ontworpen voor nauwkeurig en optimaal mengen en serveren. Het is bedrukt met duidelijke instructies, is zo groot dat het met één hand vastgehouden kan worden en heeft een schroefdop voor reizen en opslag.

Component B — Hydrogel
Geschiedenis in wording. De hydrogelcomponent bouwt voort op onze jarenlange uitgebreide hydrogelonderzoeken om een speciaal geformuleerde hydrogel te creëren die natriumbicarbonaat beschermt tegen maagzuur en gemakkelijk doorslikken zonder kauwen mogelijk maakt. Elke portie bevat 40g koolhydraten om atleten voor hun race of sessie van brandstof te voorzien.

Component C — Bicarbonaat
Zo miniem, het is enorm. De bicarbonaatcomponent bevat baanbrekende mini bicarbonaattabletten die zorgen voor veel betere controle. Ze zorgen voor een langzamere afgifte van bicarbonaat in de darmen — wat zowel kan helpen maagproblemen te verminderen als de duur van het bicarbonaateffect te verlengen.

Voorbereiding is essentieel — en bicarbonaat goed krijgen vereist vooruitdenken. Het optimale tijdsbestek voor een dosis van het Bicarb System is 1–2 uur na een maaltijd, zoals ontbijt, en 1,5–2 uur voor het starten van intensieve training of competitie. Elk Maurten Bicarb System bevat een QR-code om het Bicarb Digital System te ontgrendelen — gemaakt door onze interne voedingswetenschappers om het intuïtief te maken om een bicarbsessie of race te plannen, voorbereiden en uitvoeren. Het is praktisch je persoonlijke bicarb-voedingsdeskundige.