Abus Gamechanger vs Abus Airbreaker

Abus Gamechanger vs Abus Airbreaker

Welke helm moet je nu kiezen? De Abus Airbreaker of de Abus Gamechanger 2.0? In deze blog leggen wij je het graag uit: aerodynamica of lichtgewicht. Welke helm je ook kiest, beiden zien er onwijs gaaf uit. 

De fietspompen van SKS Aan het lezen Abus Gamechanger vs Abus Airbreaker 2 minuten Volgende An insight into the Maurten Bicarb System

Nu we de belangrijkste kenmerken hebben besproken in onze Advies en Tips blog, laten we eens kijken hoe de Abus Gamechanger en Abus Airbreaker presteren op deze punten.

Abus Gamechanger 2.0
De Abus Gamechanger 2.0 is ontworpen met het oog op aerodynamica en snelheid, ideaal voor wielrenners die elke seconde willen besparen en er ook goed uit willen zien. 

Ondanks dat deze helm gericht is op aerodynamica is deze helm erg comfortabel en heeft deze helm een pasvorm die bij vele wielrenners past. Het Zoom Ace verstelsysteem zorgt voor een precieze en comfortabele pasvorm. En met deze vernieuwde ventilatieopeningen en luchtkanalen biedt de Gamechanger 2.0 voldoende ventilatie ondanks zijn aerodynamische ontwerp.

Nieuw bij deze Gamechanger is het innovatieve Forced Air Cooling Technology systeem optimaliseert de luchtstroom rond het hoofd.

Abus Airbreaker
De Abus Airbreaker is ontworpen met een focus op ventilatie en comfort, ideaal voor lange ritten en warme klimaten.Ook deze helm heeft het Zoom Ace verstelsysteem en het luchtige ontwerp zorgen voor een uitstekende pasvorm en comfort.

Hoewel de Airbreaker ook aerodynamisch is, ligt de focus meer op ventilatie en comfort dan op pure snelheid. Met 11 luchtinlaten en 13 luchtuitlaten is dit wel een mooi ventilatie systeem. Dit zorgt voor optimale koeling, zelfs in de heetste omstandigheden.

Wat ook erg meehelpt bij het comfort van deze helm is dat hij zeer lichtgewicht is, waardoor hij nauwelijks merkbaar is tijdens lange ritten.

Tja, en nu kiezen. Of je moet ze beiden kopen...

Beide helmen van Abus bieden uitstekende kwaliteit, maar richten zich op verschillende aspecten van de fietsbeleving. De Abus Gamechanger 2.0 is ideaal voor renners die de focus leggen op aerodynamica en snelheid, terwijl de Abus Airbreaker perfect is voor wie maximale ventilatie en comfort wil, vooral tijdens lange ritten in warme omstandigheden.

Welke helm het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de omstandigheden waarin je fietst. Beide helmen garanderen in ieder geval de nodige veiligheid en comfort, waardoor je met een gerust hart de weg op kunt.

In onze winkel in Amsterdam helpen wij je graag de juiste keuze te maken.