Op 1 juni 2023 fietst Team Mufasa zo vaak mogelijk de Alpe D'Huez op.

Ja, Team Mufasa dat zijn wij: Joost, Eelco, Jeroen en Koen. Ruim 25 jaar zijn we als vriendenclub bij elkaar en  delen we lief en de afgelopen jaren opvallend veel leed. Ruim 25 jaar maken we plezier en fietsen we regelmatig met elkaar, in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Ruim 25 jaar delen we vriendschap en verdriet en zien we kanker dichterbij komen, bij onze naasten en geliefden. Het zal geen 25 jaar duren voor één van ons er zelf mee te maken zal krijgen. 

Een op de drie Nederlanders krijgt kanker. Jaarlijks sterven 44.000 mensen in Nederland aan kanker en Alpe d'HuZes is opgericht met als doel de machteloosheid die voortkomt uit kanker om te zetten in kracht.

Team Mufasa kiest er dit jaar voor om ons maximaal in te spannen om zo veel mogelijk geld in te zamelen via Alpe d'HuZes, voor het KWF fonds. Om onderzoek mogelijk te maken, zodat er een wereld komt waarin je niet meer dood hoeft te gaan aan kanker. 

Waarom meedoen aan Alpe d'HuZes?

Elk teamlid van Team Mufasa heeft zijn eigen verhaal en reden om mee te doen of doet mee om zijn vrienden te ondersteunen. 

Zo verloor Joost op 6 augustus 2006 op 58-jarige leeftijd zijn vader aan leukemie. En zestien jaar later lijkt de ziekte meer aanwezig dan ooit binnen zijn familie en die van zijn vrouw. Meerdere geliefden zijn het afgelopen jaar aan kanker overleden.

Teamgenoot Eelco verloor 2,5 jaar geleden zijn vader aan longkanker, nadat hij postaatkanker had overleefd, en zijn moeder is vorig jaar overleden door alvleesklierkanker.

En bij Jeroen is kanker al op jonge leeftijd in zijn leven gekomen in de vorm van Hodgkin toen dit bij zijn moeder werd geconstateerd. Later overleefde zijn moeder ook nog borstkanker maar helaas is zij vorig jaar overleden aan de gevolgen van een hartoperatie die zij moest doorstaan vanwege schade aan haar hartkleppen door de chemotherapie. 

Ondersteuning door AthleteSportsWorld

Team Mufasa gaat voor het maximale en daar kunnen wij extra energie en kracht voor gebruiken. Daarom zijn wij ook zo blij met de ondersteuning van AthleteSportsWorld. Naast de sponsoring van een mooi bedrag zullen zij ons ook adviseren hoe wij voor, tijdens en na het evenement moeten omgaan met onze sportvoeding. Hierbij kun je denken aan het gebruik van energierepen, energiegels en sportdranken. De hele dag fietsen in de bergen heeft een aardige impact op het lichaam en de wijze waarop het lichaam hierop reageert. Een goed sportvoedingsplan is hierbij essentieel zodat we de hele dag door kunnen blijven fietsen. 
 
Wil je ons volgen dan kun je dit doen op onze Strava accounts: