Team Mufasa Alpe DuZes: Het leven van een atleet gaat niet over rozen

Team Mufasa Alpe DuZes: Het leven van een atleet gaat niet over rozen

Mijn naam is Joost Meppelink en ik ga op 1 juni zes keer de Alpe d'Huez omhoog voor het goede doel, meer dan 6300 hoogtemeters. Tja, normaalgesproken zou ik hier niet van wakker liggen. Nou, oke. Toegegeven dat is toch een aardig beste inspanning. Maar nu komt het....

Wil je weten hoe ik vorder in mijn poging weer atleet te worden? 

Zorg dan dat je mijn blog op AthleteSportsWorld blijft lezen. De komende weken zal ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen, tegenslagen en hoogtepunten op weg naar de Alpe D'Huez.

Wetsuits voor zwemmen: Alles wat je moet weten Aan het lezen Team Mufasa Alpe DuZes: Het leven van een atleet gaat niet over rozen 3 minuten Volgende Hoe kies je de beste zwembril voor openwater zwemmen en triathlon

Het leven van een atleet gaat niet over rozen.

Mijn naam is Joost Meppelink en ik ga op 1 juni zes keer de Alpe d'Huez omhoog voor het goede doel, meer dan 6300 hoogtemeters. Tja, normaalgesproken zou ik hier niet van wakker liggen. Nou, oke. Toegegeven dat is toch een aardig beste inspanning. Maar nu komt het.... 

Ik was een behoorlijk fanatieke fietser. In 2010 reed ik samen met een groep van 15 vrienden een dag voor de profs de Tour de France. Drie weken lang elke dag fietsen, slapen, eten, fietsen, slapen, eten. Een fantastische ervaring en in de jaren erna heb ik niet stil gezeten. Tot.. ik vorig jaar een nekhernia kreeg. Oftewel drie maanden verplichte en totale rust. Dit was is niet gewend. Wat nu?

Zes keer de Alpe d'Huez omhoog voor het goede doel, meer dan 6300 hoogtemeters, en die worden echt niet minder hoe vaak je het ook zegt. Normaalgesproken dus geen probleem. Maar gezien mijn nekhernia wordt het een pittige uitdaging want ik heb er toch een tijdje uit gelegen. Sinds twee weken zit ik weer op de racefiets. Het hoofd en de benen willen graag maar de rug- en nekspieren kraken. Ik moet langzaam opbouwen, eerst de basisconditie weer op peil krijgen wat dus inhoudt dat er weer lange dagen op de fiets gemaakt moeten worden. Lage hartslag, maar dus wel veel uren op de fiets zitten. En dus goed op mijn normale voeding letten, maar ook weten wat ik moet eten op de fiets tijdens de inspanning. 


Wil je weten hoe ik vorder in mijn poging weer atleet te worden? En welke repen, poeders en supplementen voor mij werken? Zorg dan dat je mijn blog op AthleteSportsWorld blijft lezen. De komende weken zal ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen, tegenslagen en hoogtepunten op weg naar de Alpe D'Huez. Ik kan je alvast wel verklappen dat Matthias van AthleteSportsWorld mij echt waanzinnig veel geleerd heeft met zijn adviezen.


Over Joost Meppelink:
Joost is onderdeel van Team Mufasa, een vriendenteam die op 1 juni 2023 gaat proberen om zes keer de Alpe D'Huez op te klimmen en hierbij geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. In het dagelijks leven is Joost werkzaam bij de Gemeente Den Haag en is vader van twee dochters. 

AthleteSportsWorld ondersteunt Joost en zijn teamgenoten van Team Mufasa in hun strijd tegen kanker met oa adviezen, tips en tricks om straks zo goed mogelijk de Alpe D'Huez zes keer op te klimmen. 
Favorieten van Joost

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.