AthleteSportsWorld Alpe Duzes

TEAM MUFASA: Alpe DuZes, de grote dag!

Yes we did it! 

Alpe d'HuZes was een groot succes voor Team Mufasa. We zijn de berg met zijn vieren in totaal 26 keer op gefietst. Ieder in zijn eigen tempo zes keer. Eelco heeft hem maar liefst acht keer gedaan!

Daarmee hebben we ruim 25.000 euro opgehaald voor de strijd tegen kanker. Bovenal waren we erg onder de indruk van alles. Het is prachtig om te zien hoe deelnemers zich indachtig het motto "geef nooit op" naar ongekende sportieve hoogten worstelen. Heftig waren de verhalen onderweg van geliefden die aan kanker zijn overleden. We zijn Alpe d'HuZes als sportieve prestatie begonnen. Maar uiteindelijk zullen we vooral het gedeelde lief en leed niet vergeten.
Alpe DuZes AthleteSportsWorldDe ochtend van Alpe d'HuZes begon in alle vroegte. Om 4.00 uur stonden we aan de start. En pas rond 5.15 konden we wegrijden. Dat betekende in het donker omhoog. We hadden het geluk gebruik te kunnen maken van een tent van vrienden dichtbij de finish. Hier konden we ons bidons vullen met sportdrank en energiereepjes inslaan. De klim duurde voor mij telkens rond de 1 uur en 20 minuten. In die tijd dronk ik twee halve liter bidons van AthleteSportsWorld met sportdrank leeg en at ik één reepje. Omdat ik tijdens de training merkte dat alleen suikers mijn maag geen goed doet, had ik als lunch een hartig stokbroodje. Hoewel de dag in het teken stond van klimmen, was vooral het dalen afzien. Sinds mijn nekhernia worden mijn rechterschouder en nek snel stijf van de inspanning. Dit betekende afzien omhoog én omlaag.  
Uiteindelijk heb ik in 11 uur 174 kilometer gefietst, 6.600 hoogtemeters geklommen en 6.900 kcal verband. Het was alle training de afgelopen maanden meer dan waard. 's Avonds hebben we onder het genot van een biertje alweer nieuwe plannen gemaakt voor de volgende sportieve uitdaging. Eens een atleet, altijd een atleet!
OVER JOOST MEPPELINK:
Joost is onderdeel van Team Mufasa, een vriendenteam die op 1 juni 2023 gaat proberen om zes keer de Alpe D'Huez op te klimmen en hierbij geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. In het dagelijks leven is Joost werkzaam bij de Gemeente Den Haag en is vader van twee dochters. 

AthleteSportsWorld ondersteunt Joost en zijn teamgenoten van Team Mufasa in hun strijd tegen kanker met oa adviezen, tips en tricks om straks zo goed mogelijk de Alpe D'Huez zes keer op te klimmen.