Zwem sneller naar de finishlijn met Arena's indoor essentials!

Zwem sneller naar de finishlijn met Arena's indoor essentials!

Op zoek naar een manier om je zwemvaardigheden te verbeteren, zelfs tijdens de koude wintermaanden? Wij hebben precies wat je nodig hebt! Onze selectie van Arena indoor essentials zullen jou helpen om je zwemvaardigheden te versterken en efficiënter te zwemmen. Dus, trek je badpak, zwembroek of wetsuit alvast aan en lees onze blog voor handige tips & tricks over hoe je deze game-changing producten het best kunt gebruiken tijdens jouw trainingen. Want met deze tips, zul jij gegarandeerd sneller dan ooit naar de finishlijn zwemmen!

Triathlon is een van de meest uitdagende sporten die er bestaat, vooral als het gaat om het zwemgedeelte. Het vereist niet alleen fysieke kracht, maar ook techniek en uithoudingsvermogen. Daarvoor moet flink getraind worden, maar hoe doe je dat in de winter? 

Daar heeft Arena gelukkig een antwoord op. Arena heeft namelijk een aantal essentiële zwemproducten in hun assortiment om het indoor zwemmen een stuk gemakkelijker te maken. Zo kan jij in de winter gewoon lekker blijven trainen!

POWERFIN PRO ZOOMERS

De Powerfin Pro Zoomers zijn een game-changer voor je zwemtraining. Deze zwemvliezen helpen je bij het verbeteren van de beenspieren en snelheid in het water.

Door de unieke vorm van de zwemvliezen, wordt de training van de benen intenser, waardoor de spieren sneller groeien en sterker worden. Dit zorgt er ook voor dat de zwemslag efficiënter wordt, waardoor er minder energie wordt verbruikt tijdens het zwemmen.

KICKBOARD

Het Kickboard wordt ook gebruikt door de Nederlandse zwemploeg en is een onmisbaar zwemproduct voor triathleten die willen werken aan de kracht in hun bovenlichaam en lichaamstechniek. 

Door het gebruik van het ergonomische Kickboard, worden benen getraind, waardoor deze spieren snel groeien en sterker worden. Dit leidt tot een verbeterde kick, waardoor het zwemmen makkelijk wordt volgehouden.

Ook kun je de positie van je heupen in het water verbeteren. Het Kickboard zorgt voor een hogere heuppositie. 

FREEFLOW PULL BUOY

De Freeflow Pull Buoy is een echte must-have voor triathleten die sterker willen worden in het water en een betere zwemtechniek willen ontwikkelen. Het helpt namelijk bij het isoleren van het bovenlichaam en het verhogen van de weerstand tijdens het zwemmen. 

De Freeflow Pull Buoy plaats je tussen je dijbenen of enkels ter ondersteuning van je lichaam; zo kun je je volledig focussen op je conditie en kracht in het bovenlichaam. Je benen blijven drijven.

Hierdoor worden de armen, schouders en rugspieren getraind en dat zorgt weer voor een efficiëntere zwemslag en minder energieverbruik tijdens het zwemmen.

VORTEX EVOLUTION HAND ZWEMPADDLES

De Vortex Evolution Hand Zwempaddles zijn ideaal voor het verbeteren van de arm- en schouderkracht doordat je het water goed voelt.

De unieke vorm van de paddles zorgt voor een intensievere training van de armen en schouders, waardoor deze spieren sterker worden en sneller zwemmen gemakkelijker wordt.

SNORKELS

De Arena snorkels, zoals de Zwemsnorkel Pro III, zijn een geweldig hulpmiddel voor de ademhalingstechniek tijdens het zwemmen. 

Door het gebruik van een snorkel, kun je je focus leggen op de ademhalingstechniek doordat je gemakkelijker kunt zwemmen en blijven ademen. 

Daarnaast kun je je ook meer focussen op het perfectioneren van je zwemslag en techniek. Adem rustig door je snorkel en focus op elk gedeelte van je zwemslag.

ZWEMBRIL EN ETUI

Tot slot, laten we de zwembril en etui niet vergeten. Zeker wel zo belangrijk!

De Arena zwembrillen, zoals de Arena Cobra Ultra Swipe, zijn speciaal ontworpen om helder zicht onder water te bieden, terwijl de Arena Zwembril Etui ervoor zorgt dat de zwembril veilig en gemakkelijk mee te nemen is.

Dat is handig voor triathleten die zowel in indoor water als open water trainen, zoals zwembaden of meren.

TIPS & TRICKS

Als je deze producten gebruikt tijdens je triathlon- of zwemtraining, zul je merken dat je zwemvaardigheden snel verbeteren.

Om nog een stapje verder te gaan, zijn hier nog een paar tips en tricks om je zwemvaardigheden naar het volgende niveau te tillen:

  • Zorg ervoor dat je goed opwarmt voordat je begint met zwemmen. Dit helpt om blessures te voorkomen.
  • Focus op je ademhaling. Ademhalingstechnieken zijn cruciaal voor een efficiënte zwemslag.
  • Gebruik verschillende soorten oefeningen tijdens je training. Dit helpt om verschillende spieren te trainen en vermoeidheid te voorkomen.

Met de juiste tools en een goede training kan iedereen een betere triathleet/zwemmer worden!

Zorg dat je deze Arena producten in huis hebt en zwem jezelf sneller naar de finish! 

En als je op zoek bent naar de beste triathlonkleding en -uitrusting, neem dan een kijkje bij onze triathlonwinkel in Amsterdam. Hier vind je de beste merken en producten om je trainingen en wedstrijden succesvol te maken.

VRAGEN?

AthleteSportsWorld is dé triathlonwinkel in Amsterdam voor de echte duursporter. Wij bieden een breed assortiment van triathlonkleding, sportvoeding, trisuits, fietskleding en wetsuits voor triathlon, open water zwemmen, wielrennen, hardlopen en trailrunning.

Ons team van experts staat altijd klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de juiste producten voor jouw specifieke trainingsbehoeften. Bezoek onze winkel in Amsterdam of neem contact met ons op voor advies op maat.

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Klantenservice

Neem gericht contact met ons op via email, chat of telefoon. Wij helpen je graag met al jouw vragen.

20220928_172145

JOIN THE AHLETESPORTSWORLD JOURNEY

Sign up for news, updates & 5% off your first order.