Team Mufasa Alpe DuZes: Een dag niet gefietst...

Team Mufasa Alpe DuZes: Een dag niet gefietst...

Heerlijk om mezelf weer atleet te voelen. Met nog zo'n drie weken voor de Alpe d'HuZes staat veel in het teken van fietsen. Natuurlijk veel trainen. In een goede week, zit ik gemakkelijk 10 uur op de fiets.

Heerlijk om mezelf weer atleet te voelen. Met nog zo'n drie weken voor de Alpe d'HuZes staat veel in het teken van fietsen. Natuurlijk veel trainen. In een goede week, zit ik gemakkelijk 10 uur op de fiets. Twee of drie trainingen en een lange rit. Een dag niet gefietst voelt als een kans gemist. Ik moet opletten ook genoeg rust te nemen tussen trainingen. Helaas lukt dit niet altijd. Gelukkig zorgt Amacx Protein Delux dat ik na een training snel herstel. Het poeder is aan de dure kant maar ik vind het de beste hersteldrank (en lekkerste) die ik tot nu toe heb gehad. Nooit meer spierpijn.
Naast veel trainen, let ik op wat ik eet. Het is misschien ouderwets maar ik beperk me tot drie maaltijden per dag en normale porties. Ik ben daardoor 4 kilo afgevallen. Heus nog geen lichtgewicht maar elke kilo bergop telt dubbel. Het eten op de fiets is een training op zich. Met name bij langere tochten (100+) komen de reepjes mijn neus uit.Gelukkig kreeg ik advies van Matthias. Hij stuurde mij snoepjes van PurePower. Dit zijn een soort winegums, boordevol energie en gewoon heel lekker. Ik kan er bijna niet vanaf blijven, wat natuurlijk goed is. Ze zijn mijn lievelingssnack voor op de fiets geworden.
Tenslotte heb ik een aantal aanpassingen aan mijn fiets gedaan. Zo rijd ik nu tubeless. Hierdoor kan ik met een lagere bandendruk fietsen (3,7 bar voor en 5,6 achter) en heb tegelijk minder rolweerstand. Dus comfortabeler en sneller! Daarbij heb ik voor de bergen een nieuwe cassette gemonteerd. Ik rij straks met een vrij klein verzet te weten 52/36 en 11/30. Dit is voor mij ongewoon. Maar sinds ik ook op souplesse train, merk ik dat ik met 90 omwentelingen per minuut goed druk op de pedalen kan houden. Op het koffiemolentje omhoog dus!
Al met al zie ik de resultaten in rap tempo verbeteren. Ik trap hogere wattages, rijd gemakkelijker lange afstanden en ben sneller boven. Ik kijk dus met veel vertrouwen uit naar de Alpen.

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.