Onze best sellers van 2021: Dit is de lijst + staff picks van ASW!

Onze best sellers van 2021: Dit is de lijst + staff picks van ASW!

In 2021 groeide AthleteSportsWorld sneller dan ooit. Met dank aan de atleten die bij ons advies en gear halen.
Nu vroegen wij ons alleen af: Wat halen die atleten dan zoal bij ons? We hebben natuurlijk véél producten en we hebben van alles wel een paar verkocht, maar we hebben de absolute bestsellers uit een paar categorieën voor je op een rij gezet. Wat heb jij in 2021 gekocht? En zaten deze bestsellers daartussen? Check het!
NIEUW: Athlights LED magneet hardloopverlichting Aan het lezen Onze best sellers van 2021: Dit is de lijst + staff picks van ASW! 7 minuten Volgende Maxim vertelt over zijn stage bij ASW

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar. Om meerdere redenen, maar wij bedoelen natuurlijk dat er weer volop bewogen werd. Ook in 2021 wisten jullie als sporters onze winkel vaak te vinden.

Daarbij gaven we online en in de winkel advies over de vele producten in ons assortiment. We waren er om jullie beter te maken en die volgende stap te laten zetten. Dat doen we graag bij AthleteSportsWorld. 

Over sommige producten gaven we vaker advies dan over andere producten. Dat heeft met de populariteit te maken. Sommige producten zijn gewoon cool, denk aan merken als Wahoo en Dynamic Bike Care. Andere producten zijn veilig, zoals zwemboeien van Zone3 of hardloopverlichting van Bee Sports. En tot slot hadden we gewoon echte bestsellers, dus producten die gewoonweg het beste verkochten. 

Wat waren onze meest verkochte producten in een aantal categoriën? En welke vinden wij bij ASW de favoriet? Dat hebben we even op een rijtje gezet. In deze blogpost lees je er álles over. Zie hieronder een overzicht per productcategorie. 

Sokken
Iedereen heeft altijd nieuwe sokken nodig, toch? Hieronder zie je onze top 5 van het afgelopen jaar.

 1. Sporcks Eye geel hardloopsokken: Onze bestseller van het afgelopen jaar. Waarom? Super goede en fijne sokken in flashy geel. Met een knipoog naar de lopers die achter je lopen, want hey, met deze ben jij een winnaar.
 2. Sporcks Sexy rood fietssokken: Je rijdt liever op de fiets? En je bent ook sexy? Blijkbaar zijn er meer fietsers zoals jij.
 3. Incylence Squares Inferno hardloopsokken: Goed merk, fijne pasvorm en een grafische vormgeving. In stijl hard fietsen.
 4. Compresssport PRORACING v3.0 fietssokken wit: Fietssokken mogen een kleur hebben, als ze maar wit zijn. Dit zijn de sokken waar pro's en duuratleten voor kiezen. Ongekende kwaliteit en pasvorm voor de echt lange tochten.
 5. Sporcks Race Day zwart-wit fietssokken: Go for it. Race day is here. En met deze sokken heb jij al een voorsprong te pakken.  

ASW staff pick: In het algemeen Sporcks. Matthias is een fan van Sporcks. De kwaliteit en de ontwerpen zijn uniek. En ja, je moet er van houden en met zo veel designs is er voor ieder wat wils.

Wetsuits
Of je nu in open water wil zwemmen of ook deelneemt aan wedstrijden, zoals in een triatlon, een fijn wetsuit is een must-have. Afgelopen jaar verkochten we er meer dan ooit. We hebben veel verschillende merken, soorten en pasvormen. De onderstaande wetsuits waren de bestsellers van 2021:

 1. Zone3 Aspire: Met afstand het best verkochte wetsuit van het afgelopen jaar. Dat is ook niet gek. Beste prijs-kwaliteit met super soepel neopreen en een fantastische pasvorm voor veel mensen. En geschikt voor alle open water tochten en zelfs topnoteringen bij triatlons. 
 2. 2XU P:1 Propel: De naam zegt het al. Dit is een snel pak. Wel een wat strakkere pasvorm, maar als je meer performance en snelheid zoekt, dan is dit jouw pak. Veel gekocht door triatleten, super positieve feedback na de eerste wedstrijd.
 3. Zone3 Aspect: In 2021 was open water zwemmen ongekend populair. Zwem je schoolslag? Dan is dit het meest gekochte wetsuit. 
 4. Dare2Tri Mach2: Basic instapper, vooral gekocht door open water zwemmers. Net wat dikker neopreen, daardoor warm en stevig. Past goed bij het budget van starters. 
 5. Zone3 Vision: Veel drijfvermogen en kenmerken van het snelste pak van Zone3, de Vanquish. Daardoor de top-pick van beginnende triatleten.

ASW staff pick: Zone3 Aspire. Meest verkocht, beste feedback. Echt een winner. Nieuwe wetsuit nodig? Altijd deze proberen.

Sportbrillen
Een nieuwe bril. Afgelopen jaar verkochten we er meer dan ooit. Dat heeft natuurlijk met mode te maken, want de brillen zijn groter dan ooit. Vergeet echter ook niet de kwaliteit, wánt de onderstaande brillen bieden je allemaal fantastisch zicht. Wat is jouw favoriet?

 1. Kask Koo Demos fietsbril: Jaja, dit is de mode van 2021 en ook 2022. Groot en flashy. Kan je keihard mee fietsen en shinen op het terras. Beste prijs/kwaliteit.
 2. Bliz Matrix: Super prijs, super bril. Welke kleur kies jij?
 3. Bliz Vision Nordic Light: Fietsen in donkere omstandigheden, maar wel met de looks? Dit is jouw bril. 
 4. 100% s3 wit frame rode lens: Cooler dan cool. Peter Sagan heeft 'm ook.
 5. Roka CP-1X: Een bril uit het hogere segment, maar wat is dit een fijn ding zeg. Ongekende kwaliteit van de lenzen.

ASW staff pick: Peter kiest voor de bril van Peter Sagan. Wat wil je nog meer? 

Sportvoeding
Iedereen heeft een andere voorkeur. Dus niet echt grote verschillen in verkoopaantallen, wel een duidelijke top 5:

 1. Maurten GEL100: Veel energie in één zakje. Ondanks de iets hogere prijs wel het meest verkocht. Neutrale smaak, makkelijk op de maag en veel energie.
 2. Clifbar Blocks: Ken je deze nog niet? De hit van 2021. Ideaal tijdens hardlopen, even een paar Bloks mee. Lekker en weer eens wat anders. Zijn eigenlijk winegums...
 3. High5 Energie Gel: Goede prijs en goede smaak. Doe mij maar een doosje van die, van die en van die. Zo gaat dat dan in de winkel.
 4. Maurten Gel100 Cafeïne: Wil je hard gaan? Dan deze. Afwisselen met de Gel100 en iedere marathon is een prooi voor een PR.
 5. Clifbar Energiereep: Onderweg wil je ook af en toe een vaster iets eten. Zeg maar een koekje. Dan is de Clifbar ideaal. 

ASW staff pick: Never Second. Nieuw in 2021, daarom nog niet het meest verkocht. Wel al het nieuwe geheim van ASW. Harder fietsen en lopen dan ooit in 2022? Probeer het uit.

Fietstrainers
Wie heeft er nog geen trainer? Als je in de zomer hard en ver wil fietsen, dan kan en moet je in de winter trainen. 

 1. Wahoo Kickr Power: De standaard in fietstrainers. Compact, stil en geliefd. 
 2. Tacx Neo Smart 2T: Stevig, degelijk en super nauwkeurig. Doet niet onder voor de Wahoo, maar net iets minder cool.
 3. Wahoo Kickr Core Smart: Kleine broer van de Power. Maar niet minder, wel wat beter betaalbaar.
 4. Elite Directo XR-T: Wellicht de beste prijs/kwaliteit. Echt een hele goeie trainer, veel verkocht in de winkel (soort "zien is kopen").
 5. Tacx Flux S Smart: No nonsense trainer. Opstappen voor iets meer dan €500. Dan gelijk op Zwift...

ASW staff pick: Maakt eigelijk niet veel uit. Laat het afhangen van je budget. Alle bovenstaande trainers zijn direct drive en dat wil je.

Fietscomputers
Als je hard fietst, dan wil je dat ook kunnen zien. Hieronder de meest verkochte fietscomputers van 2021. Allemaal uitblinkers met GPS navigatie. Budget bepaalt je features en ook het formaat, want iets groter is vaak ook iets duurder.

 1. Wahoo Bolt V2 GPS
 2. Garmin Edge 1030 Plus
 3. Garmin Edge 530
 4. Wahoo Elemnt Roam GPS
 5. Hammerhead Karoo

 ASW staff pick: De nieuwe Wahoo Bolt. Nu met kleurenscherm. Compact en toch alles wat je wil hebben. En aerodynamisch van vorm, dat scheelt toch zeker een paar watt.

Zo hé. Dat zijn veel mooie producten. Zit er ook iets voor je bij? We adviseren je graag, laat het ons weten. Of bestel je favoriete product gelijk door er op te klikken. Je krijgt er geen spijt van, want in 2021 gingen vele klanten je voor met een aanschaf!