Maxim vertelt over zijn stage bij ASW

Maxim vertelt over zijn stage bij ASW

Een stage bij AthleteSportsWorld, dat is leuk en leerzaam! Maxim is nu onze stagiaire en hij vertelt over zijn ervaringen en werkzaamheden. Wil je ook je stage bij ons komen doen? Check dan onderaan de pagina hoe je kan solliciteren.

Maxim is al weer een paar weken bij ASW aan de slag als stagiaire. Hij doet het super goed en hij leert dan ook veel. Ben je ook benieuwd hoe hij zijn stage bij ASW beleeft? Lees dan hieronder zijn ervaring.

Wie is onze stagiair Maxim?

Mijn naam is Maxim, geboren en getogen in Amsterdam en ik ben de nieuwe stagiair van AthleteSportsWorld. Op het moment volg ik de opleiding marketing en communicatie op het ROC in Amstelveen. Ik zit in mijn eindjaar en wil hierna direct naar het HBO om vervolgens mijn eigen bedrijf op te starten. Daarbij moet ik natuurlijk wel deze afstudeerstage afronden. 

 

Waarom heb je gekozen voor ASW?

De reden hiervoor is dat ik een stage zocht die verbanden hadden met mijn persoonlijke interesses. Zelf ben ik geen triatleet, maar ik vind het wel leuk om te zwemmen, fietsen en hardlopen. Als ik op vakantie ga, dan wil ik meestal lekker ontspannen, maar uiteindelijk ben ik dan alsnog lekker aan het sporten. Daarnaast probeer ik dagelijks (behalve in het weekend) naar de sportschool te gaan. Dit doe ik niet alleen om fysiek sterker te worden, maar ook mentaal. Ik train nu al een half jaar en ik heb al progressie opgemerkt. Ook vind ik het tof dat AthleteSportsWorld gerecyclede dozen gebruikt. Hierdoor verminder je milieuvervuiling en bespaar je geld op dozen. 

Wat voor stage zocht je?

Bij het zoeken van mijn stage was ik naar een bedrijf aan het zoeken met mensen binnen het bedrijf die dezelfde interesses hebben als ik. Dit was dus vooral de richting in het sportieve leven. Uiteindelijk kwam ik terecht op een websites die meerdere vacatures aanbood. Ik merkte het bedrijf ASW, direct op en het motto binnen het bedrijf was: Sport voor, tijdens of na het werken. Dit sprak mij erg aan en ik verstuurde direct een e-mail. Ik een korte tijd kreeg ik een e-mail terug dat ik op gesprek mocht komen. Na een goed gesprek van circa 15 minuten, meldde Peter dat ik zou worden gebeld of ik werd aangenomen of niet. Eén week later zat ik in Centerparcs en was ik aan het genieten van de buitenlucht. Plots werd ik gebeld met goed nieuws. Ik werd aangenomen bij AthleteSportsWorld als marketing- en communicatiemedewerker! 

 
Wat wilde je weten voordat je bij ASW werd aangenomen? 

Ik was vooral benieuwd wat voor opdrachten ik zou moeten uitvoeren. Ik had van geen enkel idee, omdat ik in een gehele nieuwe wereld stapte.   


Hoe verloopt jouw stage bij ASW? 

Zelf had ik nog nooit gewerkt voor een e-commercebedrijf, dus ik was erg benieuwd wat er van mij werd verwacht. Mijn eerste dag verliep erg soepel, wel moest ik nog even wennen aan de tijden, aangezien de kerstvakantie net voorbij was. Ik begon de dag op kantoor om 09:55. Op dat moment hebben wij binnen het bedrijf een dag start. Hierbij bespreekt iedereen wat hij of zij de vorige dag gedaan heeft en wat hij of zij die dag gaat doen. Hierbij krijg je een inzicht waar je collega's mee bezig zijn en zorgt het ervoor dat je elkaar niet in de weg zit.  
 
Na de dag start kreeg ik gelijk uitgelegd hoe je pakketten moet inpakken. Bij AthleteSportsWorld wordt dit allemaal handmatig gedaan. Na alle bijbehorende producten gepakt te hebben, kon ik de pakbonnen uitprinten en de producten in de dozen plaatsen. Dichtplakken en versturen maar!  
 
Na alle pakketten te hebben ingepakt moest ik rond half vier de deur uit. Met de groene bakfiets reed ik naar het pakketpunt om daar alle pakketten te bezorgen. Na een goed babbeltje met mijn collega's was het alweer vijf uur en was ik klaar voor vertrek.  
 
In de loop van mijn stagetijd begon ik met het leren van Google marketing. Dit beeft alles te maken omtrent het zoeken van producten. Ik begon met Google taxonomie, waarbij ik elk product juist moest nummeren. Door dit proces helemaal goed uit te voeren zorgen wij ervoor dat wanneer iemand iets zoekt over bijvoorbeeld triatlon sokken, dat onze pagina zo hoog mogelijk zal komen. Dit gaat nog wel een tijdje duren voordat het echt vlekkeloos werkt, maar naar mijn mening zijn wij goed op weg.

Ook stage lopen bij ASW?

Leuk! Laat het ons weten als je stage wil komen lopen. We laten je graag ons bedrijf zien en onze ervaren collega's kunnen je veel leren. Check even onze pagina met vacatures, daar staat alle informatie op die je nodig hebt. Vergeet niet snel te solliciteren!

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.