De marathon uitlopen? Dat doe je met deze 6 voorbereidingen!

De marathon uitlopen? Dat doe je met deze 6 voorbereidingen!

Ben je op zoek naar tips om je voor te bereiden op je marathon? Of het nou je eerste of zoveelste marathon is, in deze blog krijg je de meest praktische adviezen voor een goede marathon voorbereiding, zoals het opstellen van een voedingsplan, het maken van een race strategie, het creëren van een handige checklist, het trainen met een trainingsbuddy en het gebruik van visualisatie als mentale voorbereiding. Door deze tips te volgen, ben je goed voorbereid op de uitdaging die een marathon biedt. Dus waar wacht je nog op? Lees deze blog en begin met het plannen van jouw ultieme marathon voorbereiding!

Hou je van uitdagingen en heb je altijd al een marathon willen lopen? Of ben je een ervaren marathonganger en wil je je PR verbreken? Dan is het tijd om jezelf voor te bereiden! De Marathon Rotterdam op 15 en 16 april loert namelijk al om de hoek...

De Marathon Rotterdam is een van de grootste sportevenementen in Nederland en trekt duizenden deelnemers van over de hele wereld. Maar voordat je aan deze uitdaging begint, is het belangrijk om te weten hoe je jezelf het best kunt voorbereiden.

Geen zorgen, we gaan je niet alleen vertellen dat je een paar hardloopschoenen moet kopen! In deze blog gaan we je precies uitleggen hoe je het best kunt voorbereiden op een marathon.

Van het opstellen van een voedingsplan tot het trainen met een trainingsbuddy - we gaan alles bespreken wat je moet weten om deze uitdaging aan te gaan en de finishlijn te bereiken.

Dus zet je schrap en laten we beginnen met het plannen van jouw ultieme marathon voorbereiding!

VOEDINGSPLAN

Een voedingsplan is cruciaal voor een goede marathon voorbereiding. Het is namelijk van belang om je lichaam te voorzien van voldoende voedingsstoffen en het de energie te geven die het nodig heeft om de lange afstand te voltooien.

Wat houdt dat praktisch in?

Een gebalanceerd dieet met koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Dat is jouw eerste stap voor een goede marathon voorbereiding. Maar ook: wanneer neem je een energy gel? Of kies je liever voor hydratatie tabletten? Dat kun je het best natuurlijk uitvinden tijdens je trainingen, zoals hier wordt besproken. 

Zoek je naar een volledig voedingspakket voor je marathon? Kies dan voor een van de Marathon Packages!

Het is ook belangrijk om genoeg water te drinken. Waarom? Omdat je tijdens het trainen en de race zelf veel vocht kwijtraakt. Daarom is het belangrijk om dit aan te vullen om blessures te voorkomen en je hardloopprestaties te optimaliseren.

Meer voedingstips? Check dan deze post!

RACE STRATEGIE

Een goed begin is het halve werk! Begin daarom met een goede race strategie om je marathon succesvol uit te lopen.

Het helpt je bijvoorbeeld om je tempo te beheersen en niet te snel van start te gaan. Begin rustig en bouw je tempo geleidelijk op om je energie te behouden tot het einde van de race. 

Een goede race strategie kan je helpen om je energie efficiënter te verdelen en de kans op blessures te verkleinen.

CHECKLIST

Een goede marathon voorbereiding bestaat ook uit het maken van een handige checklist. Wat heb je nodig voor je marathon en wat kun je echt niet vergeten op je grote dag?

Het is natuurlijk belangrijk om alle benodigde spullen te verzamelen, zoals je gelukssokken, hardloopschoenen, hardloopkleding, energiegel en waterfles. 

Maar het is ook belangrijk om op tijd te komen op de dag van de race en alle benodigde documenten en apparatuur bij je te hebben. Denk aan je smartwatch en hartslagband.

Door een checklist te maken, kun je er zeker van zijn dat je niets belangrijks vergeet en dat je klaar bent om je marathon succesvol uit te lopen. 

TRAININGSBUDDIE

Trainen met een trainingsbuddie is een gezellige en leuke manier om gemotiveerd te blijven tijdens de voorbereidingen voor een marathon. Of, deel je hardloopprestaties op de app Strava

Je kunt elkaar zo verantwoordelijk houden en motiveren om regelmatig te trainen wanneer je er even minder zin in hebt. Je kunt elkaar aanmoedigen, feedback geven en de uitdaging samen aangaan.

Wie weet loop je uiteindelijk samen over de finishlijn! 

VISUALISATIE

Mentale voorbereiding is zeker even belangrijk als fysieke voorbereiding voor een marathon.

Probeer jezelf voor te bereiden op de uitdagingen die je kunt tegenkomen tijdens de marathon.

Visualisatie is een hele effectieve manier om jezelf voor te bereiden op de marathon. Hoe doe je dat? Sluit je ogen en visualiseer jezelf terwijl je de marathon uitloopt. Beeld je in dat je gemotiveerd en fit bent, en dat je alle obstakels kunt overwinnen die je tegenkomt!

Met deze tips ben je goed voorbereid op je (eerste) marathon, zoals de Marathon Rotterdam op 15 april.

Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om te trainen en je voor te bereiden op deze uitdaging!

VRAGEN?

AthleteSportsWorld is dé triathlonwinkel in Amsterdam voor de echte duursporter. Wij bieden een breed assortiment van triathlonkleding, sportvoeding, trisuits, fietskleding en wetsuits voor triathlon, open water zwemmen, wielrennen, hardlopen en trailrunning.

Ons team van experts staat altijd klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de juiste producten voor jouw specifieke trainingsbehoeften. Bezoek onze winkel in Amsterdam of neem contact met ons op voor advies op maat.

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.