Rondje Pampus 

Het unieke zwemevenement Rondje Pampus, waarbij wordt gezwommen in open water rond Forteiland Pampus, is spectaculair voor zowel recreatie- als wedstrijdzwemmers. Een sportieve uitdaging terwijl je geniet van de weidsheid om je heen, van wind, golven en water. Want natuur beleef je in het water!

Deelnemers aan Rondje Pampus leveren met een deel van het inschrijfgeld een bijdrage aan een goed natuurdoel. Zo werd vorig jaar meegeholpen aan het herstel van de vogeleilanden in het natuurgebied de Lepelaarplassen in Almere. Ook dit jaar zal een deel van het inschrijfgeld gedoneerd worden aan een onderzoek of project dat bijdraagt aan het vitaal en gezond houden van het IJsselmeer.

Rondje Pampus vindt plaats op en rond het unieke Forteiland Pampus. Pampus (officieel Fort aan het Pampus) is een forteiland in het deel van het IJmeer dat behoort tot de gemeente Gooise Meren. Het kunstmatig eiland werd in 1887 aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee.

De 11e editie van het Rondje Pampus zwemevenement vindt plaats op zaterdag 30 juli 2022. Je kan je inschrijven voor 1 rondje, 2 rondjes of 3 rondjes zwemmen om Forteiland Pampus. Eén rondje zwemmen om Pampus is 900 meter. De startdatum van de inschrijfperiode wordt deze binnenkort bekendgemaakt op sociale media en de website van Rondje Pampus.