Hé hallo! Wij zijn Matthias Huitema en Peter van Dartel. Samen zijn wij de eigenaren van AthleteSportsWorld. Wij houden van zwemmen, fietsen, lopen en triatlon. Onze passie voor duursport gebruiken wij dagelijks om met onze winkel andere sporters te voorzien van het beste advies en de beste producten.

AthleteSportsWorld is in 2010 opgericht door Matthias Huitema. In het verleden nam hij deel aan talloze wedstrijden en evenementen. Matthias verkocht eerst alleen sportvoeding aan duursporters en triatleten. Gestaag kwamen er steeds meer andere producten bij en uiteindelijk heeft hij zijn eerste fysieke winkel in Amsterdam geopend. 

Vanuit die winkel is ASW gegroeid. En flink ook. Steeds meer duursporters kwamen langs en werden trouwe klant. Met de groeiende vraag naar kwalitatief goede producten, steeg ook het aanbod van producten verder en verder, zodat ASW uitgroeide tot dé Nederlandse duursportspecialist. En niet alleen voor Nederlandse duursporters, want ook de webwinkel groeide, zodat inmiddels bestellingen over de hele wereld worden verstuurd.

Een van die trouwe klanten was Peter. Hij is ook een enthousiaste duursporter en neemt op nationaal niveau deel aan triatlons. Na een carrière bij verschillende start-ups en grote bedrijven, besloot hij dat het tijd werd om van zijn passie ook zijn werk te maken. 

Sinds 2021 bestaat het managementteam van ASW uit Matthias en Peter. En samen met onze enthousiaste teamleden zijn wij AthleteSportsWorld.

Persoonlijke service, betrouwbaarheid, kwaliteit en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Graag helpen wij je, zowel online als in de winkel met advies en delen wij graag onze kennis. 

Natuurlijk leveren we je alleen producten die we zelf ook gebruiken of waarvan we zeker weten dat ze goed genoeg zijn om aan jou te verkopen. Daarvoor werken we dan ook alleen samen met de beste leveranciers. En dat is ook weer fijn als je een keer gebruik moet maken van garantie. 

Bij al onze samenwerkingen, dus met jou als klant, met onze leveranciers, met onze collega's en met alle andere betrokkenen gaan we uit van wederzijds vertrouwen. Dat is onze basis, onze kern. En daar voelen we ons goed bij. 

De uiteindelijke doelstelling is dat de sporter het beste uit zijn prestatie kan halen met het materiaal die het beste bij hem of haar past.

Ben je in de buurt van Amsterdam? Kom dan gerust eens langs in onze winkel, maak kennis met ons en deel je passie voor duursport. We praten altijd graag over trainingen en races. We zien je snel!