Hoe kies je de beste zwembril voor jou?

Hoe kies je de beste zwembril voor jou?

Als eerste onderdeel van de triathlon duik je het water in. Vol goede moed begin je te zwemmen, totdat.. ja je zwembril lekt of begint te beslaan. Daar gaat je goede klassering. Hoe kies je de beste zwembril voor jou? Lees hier onze tips.
Hardlopen met een powermeter? Aan het lezen Hoe kies je de beste zwembril voor jou? 3 minuten Volgende Fietsen bij warm weer. Waar moet ik aan denken?

Een zwembril bij een triathlon is een must voor iedere triathleet. Zonder de zwembril wordt het lastig zwemmen en ook navigeren wordt opeens erg lastig met de zon die je ogen schijnt. Een must dus, tegelijkertijd ook een onderdeel van je uitrusting dat voor flinke ergernis kan zorgen. 

De keuze voor een zwembril is gebaseerd op 3 criteria: de pasvorm van de bril, de frequentie van de trainingen en als laatste de kleur van de bril glazen.

Er zijn een heleboel verschillende merken zwembrillen, die ook nog eens allemaal verschillende modellen hebben. Bij AthleteSportsWorld hebben wij zwembrillen varierend van €22,95 tot €69,95. De eerste criteria: de pasvorm van de bril, is wel de belangrijkste om mee te beginnen. Om de juiste maat te kiezen is er een eenvoudige test: plaats de bril op je ogen, druk deze even aan maar laat het bandje (ook wel strap genoemd) hangen. Bij de juiste maat zal de zwembril blijven plakken. Op het moment dat de bril mooi aansluit (blijft plakken) zal de zwembril niet gaan lekken omdat deze vacuüm afsluit. Laat de zwembril direct los bij het aandrukken? Dan komt er lucht achter het glas en is deze dus niet luchtdicht (en kan deze dus gaan lekken)

Het tweede criteria is de frequentie van gebruik. Belangrijk voor de zwembril voor iemand die recreatief zwemt is dat hij comfortabel zit en eenvoudig te verstellen is. De neusbrug is bij sommige modellen te verstellen door middel van een ribbel-systeem. Als je liever een breder gezichtsveld hebt kan je het beste kiezen voor een zwemmasker.

Ga je voor de meest geschikte zwembril bij hoge intensiteit dan heb je snel een strak vorm gegeven brilletje met heeft een nauwkeurig gezichtsveld en ook polariserende glazen voor tijdens het zwemmen. Voor het behalen van de prestatiedoelen zijn ze ook hydrodynamisch ontworpen. Bij sommige zwembrillen kan je door middel van de verwijderbare neusbrug de juiste neusbrug voor jouw gezicht te kiezen.

Als laatste kun je kiezen voor de kleur van de glazen van je zwembril kan je het beste kiezen op basis van de plek waar je zwemt. Als je buiten zwemt (zonlicht) of in een zwembad met veel felle verlichting dan kan je het beste kiezen voor donkere glazen of spiegelglas, dit glas dempt de felheid van het licht en zorgt voor wat meer rust voor de ogen. De zwemgoggles van ROKA zijn bijvoorbeeld te krijgen in diverse lens kleuren. Bij een zwembad wat vrij donker is of niet zulk fel licht heeft kan je prima vooruit met heldere glazen of met glazen met een hele lichte tint

Tip: Ga je een triathlon doen of een zwemwedstrijd? Zorg dan dat je altijd een reserve bril in je tas hebt zitten. 

AthleteSportsWorld heeft als triathlon en zwemspecialist een groot assortiment zwembrillen in de webshop en showroom (Amsterdam) van de merken Zoggs, Arena, ROKA en Zone3

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.