De top vijf producten voor vrouwelijke atleten volgens Lotte

De top vijf producten voor vrouwelijke atleten volgens Lotte

Lotte is een zeer ervaren atlete en één van de collega's bij ASW. Zij traint dagelijks en neemt deel aan races. In deze blog beschrijft ze haar top 5 van producten speciaal voor vrouwen. Lees in deze blog haar voorkeur voor Powerbar Elektrolyten, een Tacx indoortrainer, sokken, eiwitshakes en een massagegun.
Vijf tips voor vrouwelijke atleten van Lotte Aan het lezen De top vijf producten voor vrouwelijke atleten volgens Lotte 5 minuten Volgende Wat heb ik nodig voor mijn eerste triatlon?

Het onderstaande blog is geschreven door Lotte van Trigt, één van de medewerkers van ASW. Zij is een zeer ervaren triatlete en deelt graag haar kennis over trainen, racen en producten.

Naast trainen voor mijn sportieve doelen ben ik ook altijd op zoek naar de spullen die mij daar het beste bij kunnen helpen. Ik heb in dit blog artikel 5 producten genoemd die voor mij als sporter heel belangrijk zijn en die ik altijd in huis heb.

1. Powerbar elektrolyten

Als triatleet weet ik als geen ander dat het naast het zwemmen fietsen en lopen om voeding gaat. Als je tijdens een triathlon je voeding niet op orde hebt en te weinig binnenkrijgt of niet genoeg drinkt dan wordt de finish halen een nog grotere uitdaging dan het al is. Ik sport lekker op de elektrolyten van Powerbar. Naast het feit dat er verschillende smaken te krijgen zijn waardoor je lekker wat afwisseling hebt zit er ook precies in wat ik nodig heb. Zitten er in de powerbar elektrolyten bijna geen maltodextrine. Want dat kunnen wij als vrouwen beter vermijden omdat dit veel lastiger te verteren is en ervoor kan zorgen dat je heel veel maagproblemen krijgt. Ik doe voor een wedstrijd altijd 2 tabletten per bidon en zo kan ik tijdens de wedstrijd alleen water aanpakken. Ik hoef mij op deze manier niet druk te maken over het teveel verdunnen van mijn zouten en mineralen en dus veel minder kans op kramp. 

2. Naturall Whey Protein

Na al dat sporten en trainen is het heel belangrijk om ook goed te herstellen. Voor vrouwen is het extra belangrijk om na intensieve inspanning zo snel mogelijk voldoende eiwitten binnen te krijgen. Ik doe dat graag in de vorm van een eiwit shake. En voor vrouwen is het vooral de whey protein die wij binnen moeten krijgen. Met deze shake in de smaak chocola is dat lekker makkelijk en smaakvol. En kan het herstel dus op tijd beginnen. 

3. Tacx Indoortrainer 

Nou heb ik pas sinds een paar maanden een Tacx maar ik zou hem nu al niet meer willen missen. Het is even een flinke aanschaf maar daar heb je zeker veel profijt en plezier van! Niet meer ‘s avonds in het donker of in de regen op de fiets naar buiten. Gewoon in de woon/slaap/sport/werk/zolder kamer lekker zitten zweten. Het voordeel van trainen op de indoortrainer kan ik in een paar puntjes benoemen: Je hebt met trainen op de indoortrainer geen last van stoplichten, oversteken, honden aan lange lijnen, mensen op elektrische fietsen, mensen die niet uitkijken voordat ze oversteken en geen wind! Nou is dat laatste misschien ook een klein nadeel. Maar je kan op de indoortrainer hele goede kwalitatieve trainingen als een interval of een maximale training doen. Ideaal om jezelf even lekker in het zweet te werken. En dan kunnen de rustige duurritten weer prima lekker buiten! 

4. Sokken

Voordat ik een fanatiek sporter was kon het mij werkelijk niks interesseren wat voor sokken ik aan had, ze zaten verstopt in mijn sneakers dus je zag ze toch niet. Tegenwoordig is dat een ander verhaal. Ik beleef er onwijs veel plezier aan om leuke sokken uit te zoeken zodat ik die op de fiets of met hardlopen kan showen. Ik ben vooral erg fan van de Sporcks sokken. Ze zijn er in de leukste kleurtjes en met goede teksten als: No day off and Kick ass. En ze hebben ze zelfs met een eenhoorn. Natuurlijk moet er gewoon getraind worden maar dat betekent niet dat je daar geen leuke sokken of andere mooie outfits bij kan dragen! 

5. Massagegun

Naast hard trainen is herstel net zo of misschien wel nog belangrijker. Want als je niet goed herstelt kan je ook niet hard trainen en maak je geen progressie. Natuurlijk is rust en slapen een belangrijk onderdeel van het herstel. Maar ik heb een geheim wapen, nou ja het is niet heel erg geheim meer en het ziet er wel degelijk uit als een wapen en het heet ook een massagegun. Maar dat is echt een ideaal attribuut. Als ik ‘s avonds op de bank zit en lekker mijn serie of film zit te kijken kan ik mooi die gun even op mijn kuitspier, bovenbeen, bil of hamstring zetten om net even voor wat meer ontspanning te zorgen. Naast de foamroller is dit dus ook echt een fijne om in huis te hebben. 


Het artikel heet de top 5 beste artikelen voor een vrouw maar ik zou er nog veel meer artikelen kunnen noemen: zoals bijvoorbeeld de ASW athlete sweater. Wie wil er nou niet na zijn wedstrijd of training een heerlijke sweater aan waarop athlete staat? Dan voel je je ook gelijk een athlete. Maar ook echt favoriet zijn de Clif bars en de Clif bloks, dat zijn mijn voedingsproducten voor trainen en wedstrijden. Maar bijvoorbeeld ook de boei om je spullen in te stoppen en dan lekker te kunnen zwemmen in buitenwater. En tot slot noem ik nog mijn Garmin Fenix 6s Pro waar ik echt niet zonder kan. 

Wat zijn jouw favoriete producten? Laat het mij weten! 

Succes met trainen en racen! 

Lotte