Cafeïne is een van de weinige supplementen die je prestatie écht kan verbeteren.

Cafeïne is een van de weinige supplementen die je prestatie écht kan verbeteren.

Cafeïne is een van de weinige supplementen die je prestatie écht kan verbeteren. Cafeïne activeert bepaalde hersengebieden waardoor we ons, tijdens inspanning, kortstondig beter voelen. Zo kan je net wat dieper gaan en je beter concentreren op je taak. Logisch dus dat veel sportvoeding cafeïne bevat. Zo is er sportdrank en kauwgum met cafeïne en heb je ook elektrolyten en speciale winegums die de stof bevatten.
AthleteSportsWorld Webinars - Een wereld vol informatie ! Aan het lezen Cafeïne is een van de weinige supplementen die je prestatie écht kan verbeteren. 2 minuten Volgende Maurten - Training Drink Mix Box | WE HAVE GATHERED THE GREATS

Hoe werkt het?

Wanneer je en slok neemt van een (sport)drank met cafeïne, een winegum met de stof in je mond neemt of kauwt op cafeïnekauwgom wordt de stof razendsnel opgenomen door je speeksel. Er wordt vrijwel direct een signaal naar je hersenen gestuurd en zo werkt de cafeïne meteen. Na zo’n 45 minuten is de concentratie cafeïne het hoogst.

Hoe gebruik ik het?

Zelfs kleine doseringen cafeïne kunnen al effect hebben. Maar voor een optimale dosis neem je 3-6 mg cafeïne, per kilogram lichaamsgewicht. Om er gedurende heel de wedstrijd baat bij te hebben verdeel je deze dosering over de drie disciplines. Neem bijvoorbeeld 1 portie van 50-100 mg net voor het zwemonderdeel en gebruik gums of gels met cafeïne tijdens het fiets- en looponderdeel. Bij een hele triathlon kun je ook iets meer nemen dan 6 mg/kg als je het goed verspreidt over de hele race. Voor kortere afstanden wil je zeker niet meer nemen. Meer is in dat geval namelijk zeker niet beter maar kan leiden tot maag- en darmklachten.

Wat kan ik nemen?

Gels met cafeïne bevatten meestal 25, 50 of 100 mg. Elektrolyten leveren je per tablet vaak 75 mg en winegums 20-75 mg per portie. 

Bekijk hier alle producten die cafeïne bevatten

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.