Water heeft altijd een centrale rol gespeeld in het sportieve leven van Pim van Diemen. In de jeugd was hij een fervent zwemmer en tijdens zijn studietijd verkoos hij een plek óp het water in plaats van erin: hij ging fanatiek roeien.

Toen Pim na zijn studie voor een maatschappelijke carrière koos dreigde het grote zwarte gat. Roeien bleek een echte studentensport en nauwelijks voort te zetten qua trainingen in combinatie met een full-time job. Reden om andere sportieve uitdagingen te zoeken. En via de aanschaf van een racefiets kwam hij zo bij de triathlonsport uit. Nooit te beroerd om zichzelf uit te dagen werd de hele triathlon een bucket-list dingetje.

“Dat pakte ik uiteraard gefaseerd aan,” vertelt de Amsterdammer. “Via de achtste, kwart en de halve triathlon bereidde ik me voor op wat in principe een eenmalig avontuur zou moeten zijn. Die ene keer is dus flink uit de hand gelopen.” Dankzij een vriend sloot Pim zich ook aan bij vereniging ASU’11 en werd dankzij de teamcompetities de triathlonbelevenis nog diverser.

“Plezier staat bij mij altijd voorop. Dat is mijn belangrijkste drijfveer. Maar zolang ik me blijf verbeteren ben ik absoluut nieuwsgierig waar de grens ligt, maar niet ten koste van alles,” spreekt Pim realistisch, aangevend dat een bestaan als prof geen doel op zich is.

Het bruggetje naar AthleteSportsWorld via ASU’11 is natuurlijk snel gemaakt: mede-eigenaar Peter van Dartel is hier ook lid en de twee kennen elkaar dan ook al meerdere jaren. “Het fijne aan ASW is dat het niet puur om het verkopen van producten gaat. Matthias en Peter zijn pas tevreden als een klant tevreden de winkel uitloopt. Het sociale en plezier staan voorop.” Daarmee sluiten de waarden van ASW perfect aan op die van Pim.

De belangrijkste doelen van Pim voor seizoen 2023:

04-06 NK middenafstand Nieuwkoop

25-06 Challenge Roth

09-09 EK long distance Almere