Kim groeide op in een sportieve familie, waarin triathlon al snel de rode draad werd. Op haar vijfde begon ze met dansen, maar ze zette de toen nog korte beentjes liever snel achter elkaar op de tartanbaan. Zo belandde ze op haar zevende bij de atletiekvereniging en ging ze er bij wielrennen. Op haar twaalfde was het dan zover: ze kon eindelijk lid worden van de lokale triathlonvereniging TVS.

Vanaf dat moment ging het hard met Kim. “Ik deed mijn eerste juniorenwedstrijd in Amsterdam en dat smaakte naar meer. Samen met mijn broer Joey liepen we alle wedstrijden van het jeugd- en juniorencircuit af en al snel volgde de eerste Europa Cup, in Holten,” aldus de ambitieuze triatlete. De ster van Kim bleef rijzen en ze sloot aan bij de NTB selectie in Sittard. Maar na een mindere periode heeft ze besloten om daar nu te stoppen.

“Fysiek ben ik helemaal in orde, maar mentaal wil ik stappen zetten. Daarom gaat de focus nu even op vooral genieten van de komende wedstrijden die komen gaan. Grand Prix, Bundesliga en Eredivisie,” waarmee Kim realistisch is in haar doelstellingen: even een stapje terug om vooral het plezier op de eerste plaats te zetten, om straks hopelijk weer twee stappen vooruit te kunnen zetten.

AthleteSportsWorld speelt daarin een belangrijke rol voor Kim: ”Ik ben al vanaf het begin betrokken bij ASW als atlete en vind het ontzettend tof dat ik er nog steeds bij zit. ASW focust zich niet alleen op de topatleet, maar op alle atleten, van beginner tot gevorderde. Daarbij hoop ik om andere atleten te kunnen inspireren.”

Kim’s belangrijkste boodschap is dan ook: doe het vooral omdat je de sport zelf leuk vindt. Voor jezelf en niet voor iemand anders.