Zoals veel kinderen begon Julian zijn sportcarriere op het voetbalveld. Maar zoals wel vaker kruipt het bloed waar het niet gaan kan: vader was fanatiek triatleet en op zijn elfde ging Julian mee om zijn vader aan te moedigen bij de Ironman 70.3 Luxemburg. Een nieuwe passie was geboren.

Dat de inspiratie niet kortstondig was hadden zijn ouders al rap in de gaten. Julian kreeg een wielrenfiets voor zijn verjaardag en meldde zich aan bij de zwemclub. Voetballen deed hij er nog wel bij naast, maar al gauw werd het trainingsregime met drie extra sporten erbij toch iets te gortig. Triathlon moest het zijn!

De jonge atleet haakte op zijn 13e aan bij de LAB C trainingsgroep in Utrecht, waar hij onder meer getraind wordt door de ervaren Peter Res. “Voorlopig richt ik me vooral op de sprintafstand. Ik heb nu een keer een Olympische Afstand mogen doen en hoop me door te kunnen ontwikkelen en door te groeien naar het niveau van het NTC.”

Julian timmert dus goed aan de weg en vertegenwoordigt met zijn 17 jaar de toekomst in de diverse mix van ASW-atleten. “Het liefst zou ik van triathlon mijn werk willen maken en de echte top willen behalen. Met als doel de WTCS races en wie weet de Olympische Spelen,” durft hij hardop te dromen.

Na een 4e plek op het NK Sprint voor junioren in het weekend van 11 juni ziet zijn programma voor 2023 er als volgt uit:

02-07 Junior Cup Holten

European Cup races elders in Europa