Lotte van Trigt is een atleet van AthleteSportsWorld

Mijn naam is Lotte van Trigt. Ik ben een triatleet en freelance marketeer. Ik ben geboren en getogen in Haarlem en woon tegenwoordig in Barendrecht. Vroeger was ik liever lui dan moe tegenwoordig ben ik veel liever moe dan lui. In september 2006 werd ik aangereden door een auto en heb ik mijn rug gebroken.

Een paar jaar later kreeg ik de diagnose reumatoide artirtis erbij. Om minder last van mijn lijf te hebben ben ik daarom gaan sporten. Ik merkte dat door het bewegen ik iets minder pijn had en daarmee is de liefde voor moe worden geboren. In 2018 heb ik mijn eerste triathlon wedstrijd gedaan en sindsdien ben ik verkocht aan de sport.

Mijn eerste wedstrijd nog met de welbekende pannenkoeken aka schoolslag zwemslag maar gelijk daarna begonnen met een borstcrawl cursus.  Na een behoorlijk aantal wedstrijden op de kortere afstanden (achtste en kwart) was daar in 2019 de eerste halve in Jonkoping, Zweden. In 2020 moest toen de hele Ironman van Kopenhagen volgen maar die ging door de Covid-19 niet door. In 2021 was daar dan eindelijk de volledige Ironman van Copenhagen en 8 weken later gelijk ook de Ironman van Cascais in Portugal. In 2022 volgde een aantal mooie wedstrijden met als hoogtepunt een derde plek tijdens de Ironman van Barcelona in mijn agegroup.

Dit jaar ga keihard mijn best doen om te kijken of ik mij kan kwalificeren voor WK Ironman op Kona een van mijn grote dromen. Daarmee ben ik waarschijnlijk een van de weinige vrouwen met reumatoide artritis die dit doen. Ik hoop dat ik anderen kan inspireren om ondanks eventuele lichamelijk klachten ook te doen wat zij leuk vinden en dat hoeft natuurlijk geen hele Ironmans te zijn maar lekker blijven bewegen is zo goed voor je lijf ondanks lichamelijke klachten. En ik word nou eenmaal heel gelukkig van Triathlon. 

Tijdens mijn ongeluk zag ik het leven echt aan me voorbij flitsen, maar ik ben niet dood gegaan en ik doe nu dingen waar ik heel blij van word.” “Ik zeg niet dat iedereen triathlon moet doen, maar je kan zoveel meer dan je denkt.

Lotte van Trigt op de fiets

 

Link naar mijn blog: www.wanderlotje.com