De 30-jarige Floortje is, evenals enkele andere ASW-teamleden, afkomstig uit de roeisport. Deze sport weet meerdere getalenteerde triatleten voort te brengen en zo ook Floortje. De aanleiding was echter iets minder leuk, want door een rugblessure zocht ze naar andere manieren om fit te blijven. “Daardoor ben ik gaan fietsen. In de wintermaanden vond ik wielrennen echter minder leuk om te doen en toen ben ik gaan hardlopen. Toen ik ook daar tegen een blessure aanliep, een stressfractuur in het kuitbeen, ben ik gaan zwemmen. En zo beoefende ik ineens drie verschillende sporten die ik leuk vond, met als gevolg dat velen mij vroegen of ik aan triathlons deed. Maar dat had ik nog nooit gedaan.”

Toen de vragen over triathlon bleven komen en Floortje geen nee wilde blijven verkopen is ze de sport daarom toch maar eens uit gaan proberen. Dat leidde in 2021 tot twee deelnames, een sprint in Almere en haar eerste Olympische Afstand, op de Bosbaan triathlon.

“2022 was een jaar met veel tegenslag en blessures, maar dit jaar sta ik er weer,” vertelt een gemotiveerde Floortje. Ze liep in het voorjaar in Schoorl de 10km, de halve marathon in Den Haag,  deed mee aan de sprint van TriAmsterdam, maar is er vooral op gebrand om heel te blijven en weer lekker wedstrijden te kunnen doen: ”Welke sport het ook is, ik vind vooral het racen heel erg leuk.”

Daarbij sluit de filosofie van AthleteSportsWorld naadloos aan op haar wedstrijdbeleving: ”Of je nou prof bent of liefhebber met een fulltime baan, je wordt altijd met hetzelfde respect en enthousiasme ontvangen. Het team is heel laagdrempelig en zal er alles aan doen om jou tevreden de winkel uit te laten lopen.”

Het programma van Floortje voor 2023:

01-07 Triathlon Holten

15-07 Rondje Eilanden

03-09 Overwin de Gouwzee

09-09 Challenge Almere Middle Distance

Floortje Cieraad