Hardlopen met een powermeter?-AthleteSportsWorld

Hardlopen met een powermeter?

De Stryd Sensor with Wind Detection meet niet enkel de wind en haar krachten, maar meet ook de temperatuur en vochtigheid met vernieuwde omgevingssensoren. Ook meet het onder andere de grondcontact-tijd, de cadans, je snelheid en de gelopen afstand via GPS. Al deze gegevens dragen bij aan het verhogen van je trainingsefficiëntie, waardoor je je trainingsintensiteit gericht kun aanpassen.

Trapfrequenties, hartslagfrequenties, aerodynamica en wattages: alles wordt gemeten. Het wielrennen heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld tot een sport waarbij het in toenemende mate meer om cijfertjes draait waarbij er steeds meer gekeken wordt naar de wattage die een renner tijdens een etappe heeft gebruikt. In de Tour de France van 2015 was hier al een flinke discussie over gaande.

De renners van toenmalig Team Sky (nu INEOS Grenadiers) domineerden de Tour de France door op vermogen te fietsen. Door op vermogen te fietsen wisten de renners precies hoe lang ze een bepaalde inspanning konden volhouden. Watt is een eenheid die aangeeft welk vermogen een renner ontwikkelt tijdens een inspanning. Het vermogen is arbeid per seconde. Om een bepaald tempo te ontwikkelen moet een renner een vermogen, een arbeid leveren.

Stryd FootpodDe wattagemeters en het gebruik ervan is sindsdien langzaam doorgesijpeld naar de serieuze amateur wielrenner die de wattage steeds vaker ging gebruiken om te trainenen en rondjes mee te fietsen. Onze partner Wattcycling Amsterdam Amstel gelooft hier al jaren in en hebben hun hele trainingsconcept op de Wattbike vormgegeven.

Met de komst van de Stryd is het nu ook mogelijk om het hardloopgedeelte van de triatlon op wattage te volbrengen. In tegenstelling tot een fietswattage meter moet de Stryd jou ergens goed leren kennen. Dat gaat snel maar is de eerste dagen nog niet nauwkeurig. Naarmate je meer korte en lange afstanden in wedstrijd tempo hebt gelopen, wordt dit steeds nauwkeuriger. Je zult dus tijd moeten nemen om een training of wedstrijd blind uit te voeren op de data die de Stryd Footpod in het begin laat zien.

 

De Stryd Sensor with Wind Detection is een functioneel elektronica accessoire. Het is een sensor voor hardlopers om de invloed van de wind te meten. De sensor geeft je inzicht hoeveel extra vermogen en kracht er nodig is om de luchtweerstand te overwinnen. Ook meet het hoeveel energie er wordt bespaard als je met de wind mee loopt of als je in een groep tegen de wind in loopt. Door dit inzicht kun je als hardloper de wind omtoveren tot een meetbare en prestatie verhogende kracht.

De Stryd Sensor with Wind Detection meet niet enkel de wind en haar krachten, maar meet ook de temperatuur en vochtigheid met vernieuwde omgevingssensoren. Ook meet het onder andere de grondcontact-tijd, de cadans, je snelheid en de gelopen afstand via GPS. Al deze gegevens dragen bij aan het verhogen van je trainingsefficiëntie, waardoor je je trainingsintensiteit gericht kun aanpassen.

Wat zit er in de doos van de Stryd Footpod:

  • De Stryd Foodpod natuurlijk
  • USB Oplaadkabel
  • 2 verschillende clips voor bevestiging aan de veters van jouw sportschoen

Benodigd : Stryd App. Download hier de app voor IOS en hier de app voor Android

Tip: Laadt de Stryd eerst helemaal op bij het eerste gebruik. Afhankelijk van jouw gebruik hoef je de Stryd maar om de 2-3 weken op te laden. In de app van Stryd kun je zien hoe vol jouw foodpod is.

Stryd Power Zones

De Stryd is goed te koppelen met diverse merken sporthorloges. Zo heeft Coros en Garmin de Stryd helemaal omarmt. Ook de Wahoo Rival herkent de Stryd, maar zal in zijn toekomstige updates de compatibiliteit tussen Wahoo en Styd gaan verbeteren.

De koppeling met een Polar horloge is niet helemaal optimaal omdat Polar een eigen Polar Running Power heeft. Je kunt dit omzeilen door jouw Stryd direct uit te lezen met de Stryd App.

Stryd zelf heeft enorm goede video tutorials voor het creeren van trainingsschema's. Deze zijn terug te vinden op hun YouTube kanaal