Wahoo Element en Bolt - wat kun je ermee?

Wahoo Element en Bolt - wat kun je ermee?

De Wahoo Elemnt Bolt is een fietscomputer ideaal voor jouw tijdritten en trainingen. Maar wat kun je er allemaal mee? In het artikel leggen wij het uit.
50km Dutch Coast Ultra by Night Aan het lezen Wahoo Element en Bolt - wat kun je ermee? 3 minuten Volgende Maurten sportvoeding reviews en ervaringen

De Wahoo Elemnt Bolt is een verkleinde versie van de Elemnt, de eerste fietscomputer van Wahoo. Het apparaatje is klein en handzaam, met GPS en sensoren waarmee je hem kan koppelen aan je Garmin of Mio. Ideaal voor jouw tijdritten en trainingen dus!

De Wahoo Elemnt Bolt is samen met Dimitris Katsanis ontworpen. Dimitris Katsanis is de man op het gebied van aerodynamica op de fiets. Hij heeft onlangs samengewerkt met de renners van Team Sky, om de renners beter te kunnen positioneren op de fiets. Wahoo heeft de Wahoo Elemnt Bolt in samenwerking met hem in een windtunnel getest tegenover de belangrijkste concurrenten waarbij ze goed presteerde. De Wahoo Elemnt Bolt is zelfs de snelste fietscomputer op de markt! Dit komt omdat ze de frontmount en de Bolt als één geheel hebben vormgegeven.

De Wahoo Elemnt Bolt heeft een scherm van 2,2 Inch. De navigatiecomputer wordt geleverd met een frontmount en een extra stuurmount. Daarnaast zit er een kleine handleiding bij. De 6 fysieke knoppen kun je tijdens het fietsen gemakkelijke gebruiken om de basisinstellingen te kunnen veranderen of in te zien. Ook bevat de Wahoo Elemnt Bolt een rij ledjes waarvan je zelf de werking kunt bepalen. De accu gaat voor ongeveer 15 uur mee en is gemakkelijk en snel op te laden via de meegeleverde usb-kabel.

De Wahoo Elemnt Bolt is bestuurbaar via een speciale app die je kunt installeren op Andriod en Apple. Vanuit deze app kun je alle instellingen en routeberekeningen besturen. Zo kun je alles uit de Bolt halen door aan te geven hoe oud en zwaar je bent, wat je hartslagzones zijn en je kan zelfs je FTP invullen. FTP zijn gegevens zoals websites links en emailadressen. De Elemnt Bolt zelf heeft daarom geen uitgebreide menustructuur en touchscreen tot zijn beschikking. De hoognodige functies hebben bedienbare fysieke knoppen zodat je ze gemakkelijk kan gebruiken onder het fietsen zelf.

De Wahoo Elemnt Bolt kan maximaal negen datavelden tonen. Aan de bovenkant heeft de Bolt een rijtje leds waarmee je grafisch kunt laten weergeven in welke hartslagzone je zit, of in welke powerzone. Maar de Wahoo Elemnt Bolt kan ook gebruikt voor de navigatie tijdens het aanvallen van een segment op Strava. Nog een voordeel, de Bolt is gemakkelijk af te lezen wat het weer ook mag zijn.

Naast de app kun je routes ook gemakkelijk uploaden op Strava, ridewithgps, Komoot en Best Bike Split. Dit doe je door middel van Bluetooth en WiFi op je mobiele telefoon en gaat snel en makkelijk. De routes kun ook je inladen van een GPX bestand. Dit bestand kun je inladen in een andere app of website om het zo te kunnen delen. In een GPX bestand staan de GPS gegevens die je gemaakt hebt tijdens het fietsen.

1 bericht

Gacoms jean-pierre

Gacoms jean-pierre

Beste
Waar kan je voor de Wahoo elemnt roam de handleiding in het nederlands dowloaden
Groetjes j-p

Beste
Waar kan je voor de Wahoo elemnt roam de handleiding in het nederlands dowloaden
Groetjes j-p

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.