Veilig en zorgeloos sporten, zo doe je dat

Veilig en zorgeloos sporten, zo doe je dat

Om veilig en zorgeloos te sporten hebben atleten de juiste spullen nodig. In deze blog bespreken we welke producten jij het best kunt gebruiken om stressvrij en handsfree te sporten.

Tijdens je werk of studie krijg je behoorlijk wat prikkels voorgeschoteld. Deadlines, meetings, overwerken, dit kan er allemaal voor zorgen dat je meer stress ervaart dan voorheen. Het is daarom altijd wel goed idee om in beweging te komen na zo’n lange werkdag. Sport is namelijk een uitstekende remedie voor stressvolle periodes!

Hoe dan?

Lichamelijke beweging beïnvloedt je hormoonbalans doordat het anti-stress hormoon endorfine vrijkomt. Daarnaast krijg je van sporten veel meer energie, positieve gevoelens, en kan het werken als een uitlaatklep voor opgebouwde frustraties. Op deze manier verlaagt sporten je stress gehalte. 

Blijf dus zeker bewegen. Maar nog belangrijker, beweeg zonder stress! Om jou hierbij te helpen, hebben wij een selectie gemaakt van alle producten die ervoor zorgen dat jij stressvrij en handsfree kunt sporten. Doe er je voordeel mee en lees mee!

 

Stressvrij hardlopen

Muziek geeft vaak motivatie voor je training. Een koptelefoon of oordopjes met goed geluid is dan ook geen overbodige luxe. Maar vaak gaat dit gepaard met enige nadelen. 

Je kent het wel, de draadjes van je oordoppen swingen alle kanten op tijdens het rennen, de oordoppen beginnen pijn te doen, of je krijgt niks mee van alle verkeersdrukte om je heen. 

Daarom adviseren wij om te investeren in de Shokz Open Move koptelefoon. Met deze draadloze koptelefoon blijf je bewust van je omgeving doordat de Open Move voor het oor zit, niet erin. Zo kun je handsfree en veilig genieten van muziek tijdens je hardloopsessies. 

Om muziek te luisteren zul je vaak je telefoon mee moeten nemen. Dit kun je natuurlijk doen met een armband, maar als je ook een waterfles mee wilt nemen adviseren we een renvest. Bijvoorbeeld deze Ultimate Direction

 

Sport je in de avond omdat je overdag geen tijd hebt? Zorg er dan voor dat je zichtbaar bent in het donker. Draag altijd een verlicht of reflecterend hardloopvest, of gebruik hardloop lichtjes.

 

Stressvrij fietsen

De wielersport is zeker niet zonder risico’s. Massale valpartijen tijdens de Tour, nieuwsartikelen over aanrijdingen, en een klapband in de middle of nowhere. Deze ongevallen wil je zelf ten alle tijden voorkomen. Hoe doe je dat? 

Allereerst is het natuurlijk ontzettend belangrijk om elke fietsrit een kwaliteit helm te dragen. Zorg er ook voor dat de helm goed past. Meten is weten! Kies daarnaast voor een veilige helm met schokdempers of extra impact beveiliging, zoals de Kask Protone WG11.

Om zonder zorgen op je racefiets te stappen wil je zeker weten dat ook je materiaal in orde is. Een droge ketting, roestige remmen, of een klapband kun je vaak vooraf voorkomen. Breng je fiets af en toe naar de fietsenmaker. Of geef je fiets regelmatig zelf een onderhoudsbeurt met de Dynamic onderhoudsdoos

Daarnaast staat de vakantieperiode weer voor de deur. Dat betekent voor veel mensen dat er grotere afstanden gefietst gaan worden. Voor deze tochten is het handig om een fietstas te gebruiken zodat je toch wat extra spullen mee kunt nemen. Kies bijvoorbeeld voor de Miss Grape frametas. Hiermee wordt het gewicht goed verdeeld over de fiets en neem je al je spullen veilig mee.  

Stressvrij zwemmen

Wil jij zorgeloos zwemmen in het buitenland zonder dat je je druk hoeft te maken om je waardevolle spullen op het strand? Neem je spullen dan gewoon met je mee! De Dry Bag is een zwemboei waarin je spullen droog mee kan nemen tijdens het zwemmen. Denk bijvoorbeeld aan je portemonnee, telefoon en sleutels. Daarnaast blijf je zelf veel zichtbaarder voor andere watergangers. 

Heb je een wedstrijd en wil je geen extra gewicht meesjouwen? Kies dan voor de Tow Float. Deze zwemboei is extreem licht waardoor je weinig weerstand ervaart, maar wel veilig zichtbaar blijft. 

Verder adviseren wij een badmuts met opvallende kleur te dragen. Zo val je nog meer op in het donkere water. Logischerwijs kies je dan voor de enige echte ASW badmuts!

Je ogen hebben bescherming nodig tegen fel licht en UV stralen. Vooral tijdens de zomerperiode wanneer de zon volop schijnt. De Aqua Sphere is een uitstekende optie en biedt 100% UV-bescherming. 

 

Vragen? 

Mocht je nu toch nog vragen hebben over hoe je veilig en handsfree kunt sporten? Of vraag jij je af welke producten het best bij jou passen als atleet? Schroom dan niet om langs te komen in de winkel of ons online te benaderen!

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.