Maurten sportvoeding reviews en ervaringen

Maurten sportvoeding reviews en ervaringen

De laatste tijd hoor je veel over het merk Maurten. Maurten sportvoeding wordt door veel topatleten gebruikt. Maar wat maakt dit merk zo bijzonder?

De afgelopen paar jaren hoor je veel over het merk Maurten in de sportvoedingswereld. Veel atleten hebben Maurten al gebruikt in diverse wedstrijden en hebben er zelfs records op gelopen. Zoals Eliud Kipchoge, de wereldrecordhouder op de marathon, en Jan Frodeno.

Wat is Maurten sportvoeding?

Maurten is een Zweeds merk dat wetenschappelijk ontwikkeld is om de tolerantie te verhogen voor hogere concentraties koolhydraten door ze in te kapselen in hydrogels. Een hydrogel is een biopolymeer en water gebaseerde structuur met kleine poriën. Deze gaan eerder naar de darmen zodat koolhydraten sneller en zonder problemen kunnen worden opgenomen. Bij Maurten hebben ze ook een manier gevonden om alleen maar te werken met natuurlijke ingrediënten. Daarnaast heeft Maurten de structuur gevuld met de meest efficiente vorm van energie, koolhydraten.

Naast de gels, hebben ze ook een sportdrank ontwikkeld. Ook in de sportdrank zit deze hydrogeltechnologie. Door de inkapseling worden maag en darmen niet verstoord omdat de sportdrank als water wordt opgenomen. Zo kan je tijdens lange inspanningen en in wedstrijden direct beschikbare energie opnemen. Door de technologie van Maurten zou je twee keer zoveel koolhydraten kunnen opnemen dan normaal omdat het gelijk naar de darmen wordt geleid.

Verschil tussen de Maurten 160 drinkmix vs Maurten 320 drinkmix

In de basis zijn beide producten hetzelfde waarbij dezelfde hydrotechnologie is gebruikt. Het grootste verschil tussen de sportdrank Maurten160 en de Maurten320 is de hoeveelheid koolhydraten die in een bidon van 500ml zit verwerkt. 

In de Maurten160 drink mix zit 40 gram koolhydraten en in een Maurten320 drink mix zit 80 gram koolhydraten in verwerkt. 

Ervaringen en reviews van duursporters en topatleten

Uit ervaringen van vele sporters valt het op dat veel sporters geen hongergevoel of het gevoel van een lege maag hebben gehad. Tijdens verschillende wedstrijden is ook ervaren dat er nog genoeg energie overblijft tot aan het einde van de wedstrijd. Dus het verval in de wedstrijd bleef bij veel sporters beperkter dan anders. Door de hoeveelheid natrium (zout) in Maurten sportvoeding is er ook geen last van kuitkrampen ondervonden. Ook veel topatleten gebruiken Maurten en zijn er positief over. Zo was Maurten een partner voor het SUB2HRS project, een internationaal initiatief om binnen vijf jaar iemand een marathon onder de twee uur te laten lopen.

Reviews van klanten op de sportvoeding van Maurten (terug te vinden bij de Maurten producten op onze website)

"Smaakt neutraal - qua ondersteunend result is de 320g sterker en beter - de 160 eerder als sportdrank bekijken"

"getest en goedbevonden - geen 'suikerdip' - smaakt neutraal."

"Beste gel om te lopen en fietsen"
 
"Voor het eerst de nieuwe gel geprobeerd en was meteen enthousiast , een wat dikke gelachtige substantie, smaak licht zoetig en valt niet zwaar op de maag, snel opgenomen dus direct resultaat."

Naast de vele positieve reacties, zijn er weinig negatieve reacties over Maurten sportvoeding te vinden. Het enige negatieve puntje dat er te vinden is, is de prijs die je betaald voor de producten van Maurten. Deze is namelijk aan de wat hoge kant. Desondanks zijn er veel duursporters die dat ervoor over hebben. Maag en darmklachten wil je het liefste natuurlijk voorkomen en voldoende energie opnemen tijdens het sporten is essentieel voor iedere sporter.

Speciale Marathonpakketten

Voor de halve marathon en de hele marathon bieden wij 2 pakketten aan. Deze kun je hier terugvinden. Deze pakketen kun je zelf aangeven hoe snel je zelf denk te gaan lopen op de marathon of halve marathon. Ook kun je kiezen uit een sportvoedingspakket met of zonder caffeine. 

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.