De Recepten van Jaime: Linzensoep Recept - Zuurdesembrood | Lekker en Simpel!

De Recepten van Jaime: Linzensoep Recept - Zuurdesembrood | Lekker en Simpel!

Sporten kost energie. Energie die op de juiste manier weer aangevuld moet worden. AthleteSportsWorld is een samenwerking aangegaan met voedingsdeskundige Jaime Frias om jou de lekkerste en gezondste recepten voor te schotelen. Elke maand zal Jaime jou, en ons, verblijden met een overheerlijk recept.
Welkom Peter Aan het lezen De Recepten van Jaime: Linzensoep Recept - Zuurdesembrood | Lekker en Simpel! 3 minuten Volgende NIEUW: Athlights LED magneet hardloopverlichting

Sporten kost energie. Energie die op de juiste manier weer aangevuld moet worden. AthleteSportsWorld is een samenwerking aangegaan met voedingsdeskundige Jaime Frias om jou de lekkerste en gezondste recepten voor te schotelen. Elke maand zal Jaime jou, en ons, verblijden met een overheerlijk recept.

Voor de maand november:
Linzensoep Recept - Zuurdesembrood | Lekker en Simpel!

Het leukste aan de herfst is dat je weer warme soep kan gaan eten. Een warme linzensoep met rode linzen als hoofdbestanddeel. Met een nootachtige smaak, goede textuur zijn ze multi inzetbaar. Ze zijn voedzaam en verzadigend en kunnen bijdragen aan gewichtsverlies -en behoud door het hoge gehalte vezels en eiwit. Ze bevatten een flinke dosis langzaam afbreekbare koolhydraten en eiwitten. Het toevoegen van slechts één portie linzen per dag aan je voeding kan het LDL-cholesterolgehalte met 5% kan verlagen. Ook zijn linzen een goede vleesvervanger door hun textuur en het hoge eiwitgehalte. Linzen bevatten ontelbaar veel vitaminen en mineralen en zoals ijzer en foliumzuur. Wist je trouwens dat zuurdesembrood minder gluten bevat en daarom geschikt is als je hier niet zo goed tegen kan?

Tip: Maak dit gerecht x4 en vries de rest in in porties

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200g rode (split)linzen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 2 grote winterpeen, in blokjes
  • 2 grote tomaten, in blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 citroen
  • Grote hand korianderblad, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper
  • 2 grote plakken zuurdesembrood

Hoe maak je het?

  1. Zet een pan met 1,5 liter kokend water op en verkruimel hier 1,5 blokje groente bouillon in.
  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de uiensnippers en komijnzaadjes toe en bak al roerend totdat de uien glazig worden. Voeg vervolgens de knoflook, winterpeen, tomaat, tomatenpuree toe en bak al roerend nog eens 3 minuten.
  3. Voeg de rode linzen toe en de bouillon. Zorg dat het geheel onder water staat. Laat 15 pruttelen op laag vuur. Wordt het te dik? Voeg dan wat water toe tot de gewenste dikte.
  4. De linzen zijn nu stukgekookt en je hoeft eigenlijk niet meer te pureren, tenzij je van een gladde soep houdt. Roer goed door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Serveer de soep in grote kommen, garneer met koriander en versgeperst citroensap. Geef het brood erbij.

Laat het ons weten of het in smaak valt. Wil je meer recepten uitproberen? Óf ben je benieuwd naar welke voeding het beste past bij jouw lichaam en levensstijl? Jaime biedt verschillende begeleidingstrajecten aan waarbij hij samen met jou gaat kijken naar jouw voedingsinname, trainingsplan, ambities en doelstellingen. Neem een kijkje op zijn website voor meer: www.friasfoodcoaching.nl

Over Jaime Frias : 

Jaime Frias van Frias Foodcoaching Sport VoedingsdeskundigeIk ben Jaime, fanatiek triatleet, marathonloper en voedingsdeskundige. Bij Frias Food Coaching werk ik met ambitieuze sporters die met hun voeding een extra stap willen zetten naar een optimale sportprestatie. Zo werk ik met een aantal triatleten met een professionele licentie, maar ook met recreatieve hardlopers die wat handvaten willen voor een gezonder eetpatroon dat aansluit bij de sportieve ambities. Vanuit mijn achtergrond als kok schrijf ik ook veel recepten.

 

 

 

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.