De essentiële duursport items voor jouw perfecte vakantie

De essentiële duursport items voor jouw perfecte vakantie

Je gaat binnenkort op vakantie. Je moet je werk afmaken en daarna wil je natuurlijk niets vergeten als je je tas aan het inpakken bent. Ben je een duursporter? Dan moet je ook nog aan je sportspullen denken! ASW helpt je een handje met deze blog. We beschrijven items voor zwemmen, fietsen en lopen. Daarbij denken we je aan je veiligheid en comfort, zodat jouw vakantie een succes wordt.
Veilig en zorgeloos sporten, zo doe je dat Aan het lezen De essentiële duursport items voor jouw perfecte vakantie 7 minuten Volgende Hoe gebruik je jouw hardloophorloge? Vergeet deze 4 features niet!

Als je als duursporter op vakantie gaat, dan ga je meestal sporten. Je hoeft namelijk niet te werken en dat betekent dat je extra tijd hebt om te trainen of zelfs racen.

Heb je jouw vakantie al gepland? En ga je ook sporten? Maak dan een goede paklijst. In deze blog geven we je nog een aantal essentiële items die je niet mag vergeten.

Peter van ASW gaat naar een triatlon hotel in Oostenrijk en heeft een lijst samengesteld van items die hij heeft ingepakt. Check snel hieronder of je nog iets mist op jouw paklijst. 

Inpakken van je fiets

Je vakantie begint natuurlijk met inpakken! Neem je je fiets mee? Huur dan een fietskoffer bij ASW. Zeker als je met het vliegtuig gaat. Dan is namelijk een kartonnen doos, of zelfs los vervoeren echt geen goed idee. Verpak je fiets degelijk, zodat je fiets goed aankomt, ook weer thuis!

Sportvoeding

Ga je naar een warme bestemming? Of ga je vaker of langer sporten dan normaal, zoals tijdens een fietsvakantie? Dan is het verstandig om na te gaan of je wel de juiste sportvoeding hebt ingepakt. Ook is de hoeveelheid sportvoeding essentieel, want je wil niet alles verbruikt hebben voor het einde van de vakantie.

In het buitenland is het vaak lastig om jouw favoriete sportvoeding te kopen. Het is niet zeker dat er op jouw bestemming een sportwinkel in de buurt is. En het is vrijwel onmogelijk dat deze winkel dan ook nog eens het assortiment van ASW in huis heeft. 

Voor je sportvoeding zijn twee zaken belangrijk: hydratatie en het aanvullen van je energie met voldoende koolhydraten. Lees in de andere blogs wat ASW je te bieden heeft.

In het algemeen kan je stellen dat je in warme omstandigheden altijd elektrolyten aan je water toevoegt. Alleen dan kan je lichaam het vocht goed opnemen, doordat je de zouten en mineralen die je verliest door zweten weer aanvult. 

Ook voor je energie zijn de omstandigheden in het buitenland wellicht anders. Ga je bijvoorbeeld fietsen of hardlopen in de bergen? Neem dan extra gels of energierepen mee, want het zal je verbazen hoe veel meer energie sporten in de bergen kost!

Drinken onderweg

Vochtinname is tijdens duursporten erg belangrijk. Ga je tijdens je vakantie een langere tocht maken, ook nog eens in warm weer en in een gebied dat je niet goed kent?

Houd er dan ook rekening mee dat je niet zondermeer overal drinkwater kan krijgen. Dat zal je dan dus met je mee moeten nemen. 

Zo kan je meer water meenemen in een speciale rugzak met een waterzak of tijdens het hardlopen kan je ook een draagbare fles meenemen. En vergeet geen elektrolyten aan je water toe te voegen!

Bescherming tegen de zon

De kans is groot dat je naar een zonnige bestemming vertrekt. Maar pas op! ook als je niet in warme omgeving bent, dan toch kan fel zonlicht een spelbreker zijn voor jouw sportactiviteiten.

Zorg daarom voor voldoende bescherming tegen de zon en met name UV licht. Een goede zonnebril is essentieel voor fietsen en hardlopen. Bij hardlopen kan je bovendien het beste een pet of zonneklep opzetten.

Ga je zwemmen? Ook dan is een zonnebril met UV-bescherming essentieel. Alleen neem je die dan natuurlijk in de vorm van een zwembril mee. Check daarvoor of jouw zwembril ook beschermt tegen UV-licht door middel van gekleurde of zelfs fotochromatische lenzen.

Vakantie in warm weer

De zon is natuurlijk ook waarom je op vakantie gaat. Genieten! Met de juiste items geniet je nog meer van het warme weer. 

Tijdens het wandelen, hardlopen en fietsen bieden de juiste sokken niet alleen meer comfort, maar ook speciale sokken voor warmere temperaturen verhogen het comfort. 

Hetzelfde geldt voor de rest van je kleding. Luchtige hardloopkleding en speciale wielerkleding voor warme temperaturen maken je activiteit aangenamer. Met bijvoorbeeld een speciale base layer onder je fietsshirt blijf je droger en koeler, dat is echt een must have!

Ga je ook zwemmen? Dan is vlak voor je vakantie een goed moment om een nieuwe zwemkleding voor heren of dames aan te schaffen, zoals een nieuwe zwembroek, een badpak of bikini. Oke, dat is totaal niet essentieel, maar het blijft vakantie. Aan het zwembad wil je er immers goed uitzien, daar heb je toch het hele jaar voor getraind...

Veiligheid staat voorop

Je staat er niet altijd bij stil, maar je veiligheid gaat natuurlijk boven alles.

Dat wil zeggen dat je tijdens het fietsen altijd al een helm gebruikt, maar hou er ook rekening mee dat in veel landen een helm tijdens het fietsen verplicht is. En dat is niet het enige, want in veel landen is ook fietsverlichting in bijvoorbeeld tunnels verplicht. Zorg er daarom voor dat je altijd lampjes op je fiets gemonteerd hebt, zoals de makkelijk te monteren en met USB op te laden lampjes. 

Als je gaat fietsen in het buitenland, houd er dan ook rekening mee dat niet overal overal fietsgereedschap of fietsonderdelen beschikbaar zijn. Neem daarom minimaal een goede fietstool, een fietspomp, buitenbanden en binnenbanden mee. Dan kan je los zittende onderdelen of een lekke band altijd zelf repareren. 

Ken je de weg goed in het buitenland? Als je gaat wandelen in de bergen of een lange tocht op de fiets gaat maken, dan is het een goed idee om van tevoren een route te maken en die mee te nemen op je sporthorloge of fietscomputer. Zo weet je zeker dat je de juiste route hebt. Bovendien kan je dan ook meer genieten van de omgeving, omdat je niet telkens de weg hoeft te zoeken.

Ook als je gaat hardlopen is veiligheid belangrijk. In andere landen kan je niet altijd op een voetpad hardlopen en dan zul je op straat tussen de auto's moeten lopen. Dan is het verstandig om een goed zichtbaar hardloopharnas met verlichting mee te nemen. 

Tot slot is moet je oppassen bij zwemmen in open water of in de zee, zeker als je op die locatie niet eerder hebt gezwommen. Ga met iemand samen of zorg voor toezicht aan de waterzijde. Check de watertemperatuur en draag eventueel een wetsuit, want niet overal is het water even warm! En neem in alle gevallen een zwemboei mee, zodat je goed zichtbaar bent en indien nodig je kan blijven drijven op de boei.

Tijd om te ontspannen

Alleen maar sporten tijdens je vakantie? Nee! Je vakantie is ook om te ontspannen! Dat betekent dat je ook meer dan genoeg tijd hebt om een goed boek te lezen. Bijvoorbeeld over zwemmen, fietsen of hardlopen?

Heb jij nog items die je niet wil vergeten op vakantie? Laat het ons hieronder weten.

Het hele team van ASW wenst je een hele fijne vakantie! 

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.