Tips eten niet aankomen AthleteSportsWorld

6 tips om te genieten van alle feestmaaltijden zonder aan te komen

Als duursporter is het belangrijk om voeding en training in balans te houden. Maar tijdens de feestdagen is het begrijpelijk dat je wilt genieten van alle lekkernijen op tafel. Hier wordt dat dus iets lastiger...

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je kunt genieten zonder te veel overbodige calorieën binnen te krijgen. Deze manieren zetten we hier voor je op een rijtje zodat je de komende dagen een duidelijk plan van… balans hebt!

De ultieme cadeaugids voor de enthousiaste duursporter Aan het lezen 6 tips om te genieten van alle feestmaaltijden zonder aan te komen 4 minuten Volgende Zwem sneller naar de finishlijn met Arena's indoor essentials!

Het hele jaar ben je actief bezig met het onderhouden van een evenwichtig dieet en trainingsschema. Dat hoort erbij als duursporter. Maar met de feestdagen om de hoek wordt dat toch net iets lastiger… Hoe ga je daarmee om?

Daar gaan wij je mee helpen.

Er zijn namelijk wel een aantal manieren waarop je kunt genieten zonder al te veel gewicht aan te komen. Gelukkig!

Deze manieren zetten we hier even voor je op een rijtje zodat je de komende feestdagen een duidelijk plan van… balans hebt! 

PLAN VOORUIT

Wanneer oma weer haar Hemelse Modder of andere zoete specialiteiten op tafel zet, is het game over. Dat weten we allemaal en dat is niet erg!

Maar als je een vermoeden hebt dat dit gaat gebeuren, is het verstandig om hier rekening mee te houden in je trainingsschema en eetpatroon.

Ga bijvoorbeeld een aantal dagen voor het eetfestijn wat extra kilometers afleggen of net iets vaker trainen. Op deze manier heb je wat calorieën in reserve die voor deze keer wel gevuld mogen worden met Hemelse Modder.

Je kunt er ook voor kiezen om de dagen ervoor wat minder of lichter te eten. Zo draait het uiteindelijk om een balans in je calorie inname.

GEZONDE KEUZES

Niet alles op tafel is ongezond! Het is alleen net iets verleidelijker om te kiezen voor ongezonde opties, zoals chocolaatjes, chips of kerstkoekjes. 

Maar maak wat vaker proactief de beslissing om iets gezonds te nemen. Zo kun je kiezen voor maaltijden met geroosterde groenten, gegrilde kip of kalkoen, of quinoa en rijst.

Op deze manier kun je gezond genieten en krijg je geen overvloed aan onnodige calorieën binnen.

WATER VS. ALCOHOL

Het is altijd belangrijk om veel water te drinken en gehydrateerd te blijven, maar vooral tijdens de feestdagen. En al helemaal als je alcohol gaat drinken.

Water helpt om je honger te stillen. Probeer daarom eens tussen de maaltijden door twee of drie glazen water te drinken. Dan merk je al snel dat je eigenlijk toch niet zo veel honger hebt als je op voorhand dacht.

Daarnaast is het verstandig om je alcoholconsumptie enigszins te beperken. Alcohol bevat namelijk erg veel calorieën.

Kies in plaats daarvan eens voor groene thee of bruisend water. 

KLEINE HAPJES

Wederom draait het allemaal om balans!

Als je van alle hapjes, snacks en gerechten wat wilt proeven, kun je beter niet van alles een vol bord opscheppen.

Neem in plaats daarvan kleine porties zodat je echt van alles kunt genieten zonder meteen te veel te eten.

Gouden regel: proeven, niet proppen ;). 

RELAX

Tijdens de feestdagen is het verleidelijk tot laat in de nacht te borrelen en gezellig te kletsen. Als jij dit ook van plan bent, zorg er dan voor dat je de dagen ervoor goed uitrust.

Rust is natuurlijk sowieso belangrijk voor duursporters. Je lichaam herstelt tijdens de rustfase van alle trainingen. 

Probeer dus altijd voldoende te slapen en zorg ook dat de kwaliteit van je slaap goed is.

Zo kun je er in de volgende dagen en 2023 met volle energie voor gaan!

BLIJF GENIETEN

Hopelijk wordt het met deze tips iets makkelijker voor je om te genieten van alle feestelijke maaltijden zonder echt aan te komen. 

Als je vaker zulke tips wilt ontvangen, houdt dan onze Instagram pagina in de gaten. Hier posten we wekelijkse super handige tips voor duursporters op.

Uiteindelijk draait het allemaal om één ding: balans. 

Zorg ervoor dat je niet al te veel overbodige calorieën binnenkrijgt, maar vergeet niet te genieten.

Deze tips gelden als leidraad en het draait vooral om gezelligheid met vrienden en familie. 

ASW wenst je alvast hele fijne feestdagen toe en een super gezond en sportief nieuw jaar! Laten we samen al onze doelen bereiken!

VRAGEN?

Mocht je nu toch nog vragen hebben, schroom dan niet om ze te stellen of om langs te komen in onze winkel!

 

Laat bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat zij gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.